Skocz do zawartości

Tiger Ausf.H Revell

Order81

Rekomendowane odpowiedzi

Robisz bardzo wczesny model tygrysa (na prawym boku wieży jest jeszcze strzelnica pistoletowa zamiast tego większego włazu), więc musisz zaszpachlować te kwadratowe zagłębienia do mocowania zapasowych ogniw gąsienic na lewej stronie wieży. Tak mocowane zapasowe traki pojawiły się dużo później.....

Wybrałeś już malowanie??

Ok teraz juz wiem, tylko ze w instrukcij w tych miejscach są przyczepione zapasowe gąski.

Moze masz jakieś propozycje malowania chciałbym takiego jak jest na opakowaniu, jakie kolory byłyby mi potrzebne najlepiej z Paktry??

Ok teraz juz wiem, tylko ze w instrukcij w tych miejscach są przyczepione zapasowe gąski.

No właśnie i ich tam być nie powinno.

Moze masz jakieś propozycje malowania chciałbym takiego jak jest na opakowaniu, jakie kolory byłyby mi potrzebne najlepiej z Paktry??

A co jest na opakowaniu? Wstaw jakieś zdjęcie. Aha, jakie są przednie błotniki- proste czy załamane (afrykańskie). Wstaw też zdjęcia kalek.

Co do Pactry to ja jej nie używam...

Tak jak sobie przypomniałem. Typowa afrykańska odmiana. Możesz go wykonać tylko w dwóch malowaniach. Albo w kolorze piaskowym (taki ciemny żółto-brązway) albo jeśli to ma być ten z pudełka to na99,999% (bo tego do końca nie potwierdzono) na zielono. Zależy jakie tam dali kalki.

Obejrzyj sobie tohttp://modelwork.pl/viewtopic.php?t=8679

Tu jest ten sam model wykonany przez Paficę. Znajdź sobie relację z jego budowy to zyskasz sporo informacji, bo na bank było tam poruszane to o co pytasz.

• 1 year later...
  • 1 month later...

Wybrałem malowanie afrykańskie i nr.813 czy macie może jakieś zdięcia tego tygrysa??? Potrzebuję wiedzieć jakie wygląda góra wieży bo niewiem jakie tam były "okienka obserwacyjne"???

A i jaki kolor brdzie najlepszy proszę o jakieś nr z Pactry bądz innej farby akrylowej??

Z góry dziękuję.

Pozdrawiam.

Jest przynajmniej jedno zdjęcie tej maszyny, o ile dobrze pamiętam w jakiejś kolumnie transportowej (fotka od tyłu).

Stropu wieży raczej tam nie dojrzysz.

edit:

np tu:

http://www.alanhamby.com/gallery.shtml - 5 od dołu strony

Fajna fotka, widać, że nie ma tylnych błotników, ma za to filtry, pogięte osłony wydechów no i wiaderko. Można szeleć

• 1 month later...