JŚ Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 A dlaczego zaszpachlowałeś wszystkie spawy na górnej powierzchni pancerza i na dachu wieży??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Ups mylalem ze tam nie widać spawów choć w tej skali to właściwie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 w tej skali także to widać... Widoczne są w tym czołgu łączenia płyt pancernych... Jednak jeszcze dużo musisz posiedzieć w dokumentacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Robisz bardzo wczesny model tygrysa (na prawym boku wieży jest jeszcze strzelnica pistoletowa zamiast tego większego włazu), więc musisz zaszpachlować te kwadratowe zagłębienia do mocowania zapasowych ogniw gąsienic na lewej stronie wieży. Tak mocowane zapasowe traki pojawiły się dużo później..... Wybrałeś już malowanie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 NIebardzo wiem co mam zaszpachlować, czy mógłbys mi zaznaczyć na zdięciu?? Malowania jeszcze nie wybrałem ale raczej napewno bedzie jednolite kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Pomiędzy strzelnicą pistoletową a szczeliną obserwacyjną celowniczego na lewym boku wieży masz 10 zagłębień w dwóch rzędach po 5. To je właśnie zaszpachluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Ok teraz juz wiem, tylko ze w instrukcij w tych miejscach są przyczepione zapasowe gąski. Moze masz jakieś propozycje malowania chciałbym takiego jak jest na opakowaniu, jakie kolory byłyby mi potrzebne najlepiej z Paktry?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Ok teraz juz wiem, tylko ze w instrukcij w tych miejscach są przyczepione zapasowe gąski. No właśnie i ich tam być nie powinno. Moze masz jakieś propozycje malowania chciałbym takiego jak jest na opakowaniu, jakie kolory byłyby mi potrzebne najlepiej z Paktry?? A co jest na opakowaniu? Wstaw jakieś zdjęcie. Aha, jakie są przednie błotniki- proste czy załamane (afrykańskie). Wstaw też zdjęcia kalek. Co do Pactry to ja jej nie używam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Jest to ten tygrys. http://www.allegro.pl/item527536957_tiger_1_ausf_h_1_72_revel.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Tak jak sobie przypomniałem. Typowa afrykańska odmiana. Możesz go wykonać tylko w dwóch malowaniach. Albo w kolorze piaskowym (taki ciemny żółto-brązway) albo jeśli to ma być ten z pudełka to na99,999% (bo tego do końca nie potwierdzono) na zielono. Zależy jakie tam dali kalki. Obejrzyj sobie tohttp://modelwork.pl/viewtopic.php?t=8679 Tu jest ten sam model wykonany przez Paficę. Znajdź sobie relację z jego budowy to zyskasz sporo informacji, bo na bank było tam poruszane to o co pytasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Ok Wielkie dzieki. Moze zrobie na Afrykana jakimś piaskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 A są tam jeszcze inne numery na kalkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 813 jest do piaskowego Tigera, zaś 142 do tego Olive Draba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 813 jest do piaskowego Tigera, zaś 142 do tego Olive Draba. Dokadnie te numery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 7 Marca 2010 Autor Share Napisano 7 Marca 2010 Myslę o takim malowaniu prosze o podpowiedz jaki to może być kolor?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 25 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Wybrałem malowanie afrykańskie i nr.813 czy macie może jakieś zdięcia tego tygrysa??? Potrzebuję wiedzieć jakie wygląda góra wieży bo niewiem jakie tam były "okienka obserwacyjne"??? A i jaki kolor brdzie najlepszy proszę o jakieś nr z Pactry bądz innej farby akrylowej?? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 26 Kwietnia 2010 Share Napisano 26 Kwietnia 2010 Jest przynajmniej jedno zdjęcie tej maszyny, o ile dobrze pamiętam w jakiejś kolumnie transportowej (fotka od tyłu). Stropu wieży raczej tam nie dojrzysz. edit: np tu: http://www.alanhamby.com/gallery.shtml - 5 od dołu strony Fajna fotka, widać, że nie ma tylnych błotników, ma za to filtry, pogięte osłony wydechów no i wiaderko. Można szeleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2010 Po sporej przerwie i pracy na tygrysem wreszcie jest skończony. Oto zdjęcia. Dorobiłem błotniki i z cienkiej blaszki oraz śruby z drucika. Ten kawałek kory to nie podstawka /url] created by picasa2html.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi