Skocz do zawartości

Lotnisko

Michalw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W kolejnym moim poście chciałbym Wam zaprezentować swoje wykonanie lotniska. Nie jest jeszcze do końca skończone. Płyty zrobiłem z gróbej tektury. nie byłem do końca przekonany czy będzie to dobry pomysł z jej wykorzystaniem, ale no cuż jakoś poszło. Sam pas startowy wykonany jest z gipsu i wygładzony papierem ściernym, niestety nie jest idealnie gładki tak jakbym chciał. Dodałem trochę pęknięć na płytach i trawe wydostającą sie przy łączeniach.Z tego co pamiętam jak ja byłem w MON-ie, to lotnisko mojego wykonania jest nawet podobne

04e3732178036674m.jpg

833745554a6f8975m.jpg

A teraz małe zblirzenie na pęknięcie .

352dc11c9e8c5df8m.jpg

To na razie byłoby na tyle . Prosze o opinie.

z czego zrobiłeś płyty??

Tak jak napisalem wyżej, są zrobione z grubej tektury. Boki pomalowałem na czarny matt a same płyty pomalowałem kolorem ktory sie nazywa Medium Grey Matt nr 43 .

Raczej zły pomysł.

Osobiście często bywam na lotnisku w Krzesinach, nawet tam gdzie stoją nasze Jastrzębie i nie dopuszczalne jest aby była tam pęknięta płyta i do tego ta trawa. lepiej postaw tam albo jakiś Su-22, albo coś innego ze starego arsenału Polskich Sił Powietrznych. Bo jakbyś chciał postawi tam F-16 to musiał byś ją zrobi bardzo sterylną.

Osobiście często bywam na lotnisku w Krzesinach

To może się niedługo zobaczymy bo się przeprowadzam z Łodzi do Śremu koło Poznania. Będę służył ale co i jak więcej nie moge powiedzieć bo hmm... wiecie. Tajemnica wojskowa

To w naszym wojsku są jeszcze jakieś tajemnice??????? &)

A ja myślałem że już cała d.... wystawiona:)

:D:D Jakieś na pewno są. Ja za jakieś 2/3 miesiące ide do 6 Batalionu Dowodzenia Sił Lotniczych i Obrony Powietrza, na st. szer. zawodowego.

Zupełnie nie pasuje ta posypka jako trawa. Proponuje (jeśli juz musi być) zrobić ją z pędzla.

Poza tym, masz jakieś fotki aż tak pęknietych płyt? Byłem na kilku lotniskach wojskowych i jakoś nigdzie sie nie spotkałem żeby taka wielka płyta pękła centralnie na 3 części (no ale nie wykluczam, że niewiele widziałem).

Ja znalazłem na tym tyle że na dwie części (i lotnisko chyba nie używane)

http://img.yawoot.com/8a79cd31ad48bc04dfb72e250f4d4245.jpg

Tu też na 1000% :):):)

http://3.bp.blogspot.com/_lxap4y0S1as/SBS9DkN6oBI/AAAAAAAAB2o/cSu4Z9sLmdE/s400/0+alddeureu+airfield+1.jpg

i prawie jestem pewien że na tym :):):):)

http://web.mst.edu/~rogersda/umrcourses/ge342/Unearthed%20MiG-25.jpg