Michalw Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Witam. W kolejnym moim poście chciałbym Wam zaprezentować swoje wykonanie lotniska. Nie jest jeszcze do końca skończone. Płyty zrobiłem z gróbej tektury. nie byłem do końca przekonany czy będzie to dobry pomysł z jej wykorzystaniem, ale no cuż jakoś poszło. Sam pas startowy wykonany jest z gipsu i wygładzony papierem ściernym, niestety nie jest idealnie gładki tak jakbym chciał. Dodałem trochę pęknięć na płytach i trawe wydostającą sie przy łączeniach.Z tego co pamiętam jak ja byłem w MON-ie, to lotnisko mojego wykonania jest nawet podobne A teraz małe zblirzenie na pęknięcie . To na razie byłoby na tyle . Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 całkiem ładnie wyszło:) ale nie martw sie że wyszło szorstkie bo prawdziwa płyta lotniska nie jest idealnie gładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 z czego zrobiłeś płyty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 z czego zrobiłeś płyty?? Tak jak napisalem wyżej, są zrobione z grubej tektury. Boki pomalowałem na czarny matt a same płyty pomalowałem kolorem ktory sie nazywa Medium Grey Matt nr 43 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał górecki Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 mam pytanie jaki model masz zamiar ustawić na tym lotnisku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 mam pytanie jaki model masz zamiar ustawić na tym lotnisku F-16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laser1989 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Raczej zły pomysł. Osobiście często bywam na lotnisku w Krzesinach, nawet tam gdzie stoją nasze Jastrzębie i nie dopuszczalne jest aby była tam pęknięta płyta i do tego ta trawa. lepiej postaw tam albo jakiś Su-22, albo coś innego ze starego arsenału Polskich Sił Powietrznych. Bo jakbyś chciał postawi tam F-16 to musiał byś ją zrobi bardzo sterylną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Może KA-50? http://www.airliners.net/photo/Russia---Air/Kamov-Ka-50/0915620/M/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Daj MIG-29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzechuG Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 U mnie właśnie na płycie stoi Mig-29 + Ził choć sama płyta jeszcze nie skończona http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=11463&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Osobiście często bywam na lotnisku w Krzesinach To może się niedługo zobaczymy bo się przeprowadzam z Łodzi do Śremu koło Poznania. Będę służył ale co i jak więcej nie moge powiedzieć bo hmm... wiecie. Tajemnica wojskowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 To w naszym wojsku są jeszcze jakieś tajemnice??????? &) A ja myślałem że już cała d.... wystawiona:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 To w naszym wojsku są jeszcze jakieś tajemnice??????? &) A ja myślałem że już cała d.... wystawiona:) :D Jakieś na pewno są. Ja za jakieś 2/3 miesiące ide do 6 Batalionu Dowodzenia Sił Lotniczych i Obrony Powietrza, na st. szer. zawodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolaos Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 To powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Dzięki Nikolaos. Na pewno sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Zupełnie nie pasuje ta posypka jako trawa. Proponuje (jeśli juz musi być) zrobić ją z pędzla. Poza tym, masz jakieś fotki aż tak pęknietych płyt? Byłem na kilku lotniskach wojskowych i jakoś nigdzie sie nie spotkałem żeby taka wielka płyta pękła centralnie na 3 części (no ale nie wykluczam, że niewiele widziałem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Ja znalazłem na tym tyle że na dwie części (i lotnisko chyba nie używane) http://img.yawoot.com/8a79cd31ad48bc04dfb72e250f4d4245.jpg Tu też na 1000% :) http://3.bp.blogspot.com/_lxap4y0S1as/SBS9DkN6oBI/AAAAAAAAB2o/cSu4Z9sLmdE/s400/0+alddeureu+airfield+1.jpg i prawie jestem pewien że na tym :):) http://web.mst.edu/~rogersda/umrcourses/ge342/Unearthed%20MiG-25.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi