Skocz do zawartości

Kolejna Autoblinda 1:35

Agnieszka

Rekomendowane odpowiedzi

Zainspirowana konstrukcją i ja postanowiłam zakupić i wziąć się za wykonanie swojej Autoblindy - 1:35 Italeri. Jest to moja druga pancerka i po pierwszych krokach stwierdzam, że jest znacznie przyjemniejsza w sklejaniu (w ogóle nie musiałam używać szpachli). Praca zaczyna się w niej dopiero przy waloryzacji. Odrapania wykonałam ołówkiem, natomiast oryginalnie gumowe opony, najpierw pomalowałam na czarno, a następnie wtarłam pigment.

th_IMGP1059.jpg th_IMGP1169.jpg

Postanowiłam wykorzystać dołączone do zestawu. Nasyp wykonałam z kawałków balsy, na której umieściłam: kamyki, a efekt ziemi uzyskałam stosując wysuszony kokos stosowany do terrariów (podkradłem go mojemu zwierzakowi )

th_IMGP1166.jpg

Jaka gabka, to nie jest coś w stylu "nosorożec chropkowaty" ?

Postanowiłam wykorzystać dołączone do zestawu

jesli o kółka chodzi, prawidłowo, sa bardzo fajne...i nawet malowac nie trzeba ;)

(w ogóle nie musiałam używać szpachli)

niektórzy to maja szczęscie...akurat i ja miałem styczność z tym modelem, i szpachla poszła na wieży, do "budy" także, niewiele..bo niewiele, ale jednak.

Jesli chodzi o podstaweczkę, wykonałaś ja dość "sterylnie" - widac kobieca rękę;)

I jeśli ma ona(scenka) nie być bardziej "zmęczona"...to nie wiem, czy ostre washe itp dogodnie wpłyną na całość(zgranie model podstawka)

siąde w kącie i pokibucuję.

pzdr.

Dziękuje za każdą uwagi, zwłaszcza te, które dotyczą podstawki. Jest ona tylko małym dodatkiem do Autoblindy, moim zamiarem nie było tworzenie dioramy, chciałam tylko wykorzystać wszystkie elementy z pudełka A co do "gąbkowego" krzaczka, czym mogę zastąpić, by było bardziej naturalnie.

Oto kilka zdjęć z zakończonego modelu:

th_IMGP1179-1.jpg th_IMGP1180-1.jpg th_IMGP1190.jpg th_IMGP1206.jpg

Agnieszko ,faaaaaaajnisty modelik ,popracować nad uwagami kolegów co do podstawki i będzie ok. Przy okazji pokażę Ci przy najbliższej okazji roślinki nabyte w sklepie zoologicznym ,może Ci lepiej spasują

Dziękuję za żarliwą dyskusję dotyczącą krzaczka Postaram się popracować nad podstawką, ale pamiętajcie, że zawsze na żywo model wygląda nieco inaczej niż na zdjęciach.