Agnieszka Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Zainspirowana konstrukcją i ja postanowiłam zakupić i wziąć się za wykonanie swojej Autoblindy - 1:35 Italeri. Jest to moja druga pancerka i po pierwszych krokach stwierdzam, że jest znacznie przyjemniejsza w sklejaniu (w ogóle nie musiałam używać szpachli). Praca zaczyna się w niej dopiero przy waloryzacji. Odrapania wykonałam ołówkiem, natomiast oryginalnie gumowe opony, najpierw pomalowałam na czarno, a następnie wtarłam pigment. Postanowiłam wykorzystać dołączone do zestawu. Nasyp wykonałam z kawałków balsy, na której umieściłam: kamyki, a efekt ziemi uzyskałam stosując wysuszony kokos stosowany do terrariów (podkradłem go mojemu zwierzakowi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Na razie wygląda super , ten pojazd to jeden z najlepszych wytworów italki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Te krzaczki z gąbki to kicha. Radzę wymienić Kibicuję, bo moja narzeczona się za niedługo zabiera za modele, pierwszy - VW Type 82E - odbierze w Bytomiu Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Super model też go robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Jaka gabka, to nie jest coś w stylu "nosorożec chropkowaty" ? Postanowiłam wykorzystać dołączone do zestawu jesli o kółka chodzi, prawidłowo, sa bardzo fajne...i nawet malowac nie trzeba ;) (w ogóle nie musiałam używać szpachli) niektórzy to maja szczęscie...akurat i ja miałem styczność z tym modelem, i szpachla poszła na wieży, do "budy" także, niewiele..bo niewiele, ale jednak. Jesli chodzi o podstaweczkę, wykonałaś ja dość "sterylnie" - widac kobieca rękę;) I jeśli ma ona(scenka) nie być bardziej "zmęczona"...to nie wiem, czy ostre washe itp dogodnie wpłyną na całość(zgranie model podstawka) siąde w kącie i pokibucuję. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Dziękuje za każdą uwagi, zwłaszcza te, które dotyczą podstawki. Jest ona tylko małym dodatkiem do Autoblindy, moim zamiarem nie było tworzenie dioramy, chciałam tylko wykorzystać wszystkie elementy z pudełka A co do "gąbkowego" krzaczka, czym mogę zastąpić, by było bardziej naturalnie. Oto kilka zdjęć z zakończonego modelu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Krzaczki nie są złe. Jeżeli nie chcesz ich wymieniać to może chociaż pomaluj ten żółty na zielono i będzie lepiej. A sam model prezentuje się bardzo ładnie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Agnieszko ,faaaaaaajnisty modelik ,popracować nad uwagami kolegów co do podstawki i będzie ok. Przy okazji pokażę Ci przy najbliższej okazji roślinki nabyte w sklepie zoologicznym ,może Ci lepiej spasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Dziękuję za żarliwą dyskusję dotyczącą krzaczka Postaram się popracować nad podstawką, ale pamiętajcie, że zawsze na żywo model wygląda nieco inaczej niż na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Klejąca kobieta - kurczę znalazłem miłość swojego życia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Szponuś, Agnieszka to nie wyjątek moja też klei. Ale łapy precz Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi