Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Super Moderator
Napisano

Pajęczyna zaczyna przypominać pomieszanie z poplątaniem mojej Mikasy

i tu mam do wszystkich pytanie jaki kolor użyć do pomalowanie tych linek?
Ciemny grafit.
  • Odpowiedzi 174
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Pajęczyna zaczyna przypominać pomieszanie z poplątaniem mojej Mikasy

Ciemny grafit.

Dzięki za podpowiedź a do Twojej mikasy to jest daleko oj daleko

Napisano

epidemia poplątania się rozszerza... ale jak widać na razie łapią się na nią japońskie okręty

oj, coś czuję będzie małe szaleństwo z tymi linkami

Jędrek

Napisano

Na dzisiaj to wszystko

IMG_9087.jpg

IMG_9090.jpg

W tygodniu jak najdzi mnie wena to "popodłączam" te linki, narazie muszę się zastanowić jak to zrobic żeby strat nie było

Napisano
narazie muszę się zastanowić jak to zrobic żeby strat nie było
Wojna to wojna, ofiary muszą być!!!

Naprawdę świetny model się szykuje, aż się chce takie cudeńko nabyć!

pozdrawiam

Napisano
Naprawdę świetny model się szykuje

o tak, to jedna z moich ulubionych relacji

plątanina wygląda imponująco

Jędrek

• Super Moderator
Napisano

a propos dziurek, o które pytałem czy będziesz nawiercał... Pytałam o te te okrągłe miejsca na poziomych płaszczyznach ramion... Będziesz je nawiercał ?

Napisano
a propos dziurek, o które pytałem czy będziesz nawiercał... Pytałam o te te okrągłe miejsca na poziomych płaszczyznach ramion... Będziesz je nawiercał ?

a masz jakieś foto orginalu bo nie mogłem nic wygooglać jak tak było to pewnie to zrobię

Dziękuję wszystkim za komentarze . Daje mi to dużo sił na dalsze działanie przy modelu

Napisano
a masz jakieś foto orginalu
Popatrzę w domku, ale te kółeczka na ramionach niejako sugerują jako by miały być otworami kratownicy...

Tylko nie wiem czy równo tą blaszkę pod spodem przykleiłem ale zobaczymy wrócę do domu to nawiercę.

• Super Moderator
Napisano

Zgodnie z obietnicą przejrzałem swoje materiały - znalazłem poniższe fragmenty - wydaje mi się, że powinny być potwierdzeniem "dziur" w ramionach...

nagato_1.jpg

nagato_3.jpg

nagato_2.jpg

Na zdjęciu 1,2 wyraźnie widoczne światło padające poprzez poziomo umieszczone otwory w kratownicy ramion....

Mam nadzieję, że pomogłem i niczego z tymi zdjęciami nie pomieszałem. W razie czego - poprawcie...

Napisano
Zgodnie z obietnicą przejrzałem swoje materiały - znalazłem poniższe fragmenty - wydaje mi się, że powinny być potwierdzeniem "dziur" w ramionach...

Na zdjęciu 1,2 wyraźnie widoczne światło padające poprzez poziomo umieszczone otwory w kratownicy ramion....

Mam nadzieję, że pomogłem i niczego z tymi zdjęciami nie pomieszałem. W razie czego - poprawcie...

WIELKIE DZIĘKI

Kurcze ale masz fajne fotki.

Może dzisiaj nawiercę choć do mojej drugiej połówki koleżanka przychodzi i mam zakaz robienia "bałaganu" w sensie robienia modelu, ach te kobiety

• Super Moderator
Napisano
Może dzisiaj nawiercę choć do mojej drugiej połówki koleżanka przychodzi i mam zakaz robienia "bałaganu" w sensie robienia modelu, ach te kobiety
No i jak tam się sprawy potoczyły ?
Napisano
No i jak tam się sprawy potoczyły ?

Udało się przewiercić ale na tym staneło, niestety jestem bardzo zapracowany i nie mam czasu

Napisano
Wojna to wojna, ofiary muszą być!!!

No i niestety są ofiary połamały się blaszki do pzywiązania olinowania i musiałm dorobić nowe z patyczków evergreen, wyszło jak wyszło ale jak się przy tym %&^@#!!!}"| myślałem, że walnę to wszystko w kąt. Naszczęście małżonka mnie przekonała. Oto efekt nocnych działań

IMG_9093.jpg

IMG_9092.jpg

Wiem, niewiele tego ale zawsze coś do przodu może dzisiaj skończę olinowanie, zobaczymy

Napisano

Mnie zawsze rozwala ta granica pomiędzy pokładem pionową powierzchnią okrętu. No i precyzja , efekt końcowy pewnie wszystkich nas powali.

Napisano (edytowane)

I tak na koniec dnia dla zanudzenia was wszystkich tak to wyszlo

IMG_9098.jpg

Podczas naciągania linek zaczeły się topić podpory i tak to się powykrzywiało.

Edytowane przez Gość
Napisano
Podczas naciągania linek zaczeły się topić podpory
Czym podgrzewałeś ?

Suszarką ale nie przewidziałem, że żyłka tak mocno się skurczy. Już poprawiłem tą wygiętą nużkę. Wygląda jak dla mnie spoko.

• Super Moderator
Napisano

Widziałem patent, nie testowałem, podgrzewania za pomocą rozżarzonego kadzidełka - sposób o wiele bardziej precyzyjny. Może przy okazji przetestuję, ale pewnie nie prędko...

Napisano

Marcin dobrze radzi, kadzidełko ma mniejsze pole rażenia niż suszara ale i tak wybrnąłeś jak widać w miarę obronną ręką z tej operacji

Jędrek