matik95 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Chyba niewielu zainteresował mój temat Ale mimo to powtarzam pytanie czy ktoś widzi jakieś wady w budowie modeli?? Jeśli potrzeba dorzuce fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Witam! Niestety moim tematem nikt sie nie interesuje a szkoda bo mam kilka pytań. 1. Czy zna ktoś kolor z palety Pactry, którym mógłbym pomalować teciaka? 2. Czy kalkomania 222 z Tigera Italieri nadałaby sie do mojego kociaka ?? Nie przywiązuje zbytniej wagi do realiów bo kamuflaż już nie dobry, ale chciałbym żeby ta panterka wyglądała po ludzku. Pantherka nie ma już uchwytów na kamuflaż, zmieniłem mocowanie gąsienic na wieży i pozbyłem sie piast z kół. T-34 został zaszpachlowany i czeka na malowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Ad. 1 Poszukaj jakikolwiek ciemno zielony np. http://www.modele.oh.pl/s/Pactra_A10_Dark_Green_(G),13419.html Często malowali co im w łapy wpadło Ad.2 Może wrzuć fotę tych 222 , to ktoś Ci szybciej odpisze , a na drugi raz najlepiej wzoruj się na oryginalnej fotografii lub pudełkowej propozycji. Na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Dzięki za pomoc. Postaram sie jutro wrzucić fotki po przeróbkach i fotke tych kalkomani. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam. Temat dawno nie aktualizowany, ale nie miałem czasu na modelowanie, teraz postaram sie to zmienić A oto zdjęcia: Oto moje gnioty wiem że zdjęcia i model to porażka ale chciałbym wiedzieć nad czym musze popracować. Czekam na komentarze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Nie czuję się znawcą ani autorytetem ale powiem Ci tak. W modelarstwie w moim zdaniem obowiązuje taka sama zasada jak przy np. projektowaniu samolotu. 95% rozwiązań, technik,wniosków z popełnionych błędów podglądasz u innych, a potem do swojej pracy dodajesz właściwe 5%, które tworzy model Twoim i niepowtarzalnym. Przeglądaj wątki innych, jest na forum na prawdę przynajmniej kilku bardzo dobrych modelarzy, nie zrażaj się brakiem aero czy szerokiej gamy farb. Ucz się, obserwuj, ćwicz ja tak robiłem i robię do dziś. Twoja Pantera nie jest gniotem, ale możesz zrobić sporo żeby ją poprawić i upiększać. Na razie proponuje ostre szpiegostwo i w międzyczasie płukankę w krecie - ćwicz na tej Panterze, to doskonały poligon. 3mam kciuki Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Płukanka w krecie?? może spróbuje A jakieś propozycje do "upiększenia"?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Płukanka w krecie. Zdjęcia, internet, książki, wyobraźnia, modele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2009 No to postaram sie zrobić tą płukankę ale jeszcze sie zastanowie A z ulepszeniami jeszcze pomyśle bo niewiem narazie jakie ale coś wymyśle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Witam Przemyślałem kompiel pantery w krecie i jednak sie nie skusze. Włożyłem w to malowanie sporo pracy i jestem z tego nawet zadowolony. Postanowiłem jednak dodać jakieś obicia odpryski, może jakąś skrzynke wrzuce na tylny pancerz jeszcze sie zastanowie. Mam jednak pytanie, jak wg. Was wyszedł wash?? Może być czy zrobić nowy (z tym nie będzie problemu) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Ja zgadzam się z Jędrkiem, kret dobrze by zrobił... Zastanawiałeś się może, że 2 malowanie mogłoby wyjść jeszcze lepiej? :] Jeżeli malujesz pędzlem to maluj tak by krawędzie plam kamuflażu robić równe, a nie pomazane jak od "rozczochranego" pędzla. Wash według mnie mało widoczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Zastanawiałem sie ale już zostawie tą panterke w spokoju Potrenuje malowanie na jakimś wraku i może następny model będzie lepszy A wracając do washu, zmieniać czy zostawić?? Po zdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 i maluj koła z obu stron bo to widać Od kiedy Niemcy mieli pasy z materiału ? z teg co pamiętam były one skórzane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Wiem że po obu stronach ;p poprawie a figurasy jeszcze nie skończone dzięki za uwage bo może bym zapomniał ;p Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Wpadłem na pewien pomysł. Utnę przednie błotniki i dodam kilka przestrzelin w tylnych zasobnikach. Do tego jakiś ślad po rykoszecie i może coś by z tego było. Co Wy na to?? Czekam na szybkie odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matik95 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam. Niestety mój temat nie wzbudza zbyt wielkiego zainteresownia Pozbyłem się błotników, wg. mnie wygląda ok. dziś popracuje nad przestrzelinami w zasobnikach i jutro wrzuce fotki z efektem prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi