Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 (edytowane) Witam. Otwieram temat pt. Projekt grupowy (Airbus).Już wyjaśniam o co biega. Wszyscy którzy się zgłoszą do projektu będą mogli zbudować model samolotu pasażerskiego, oczywiście musi być to Airbus. Może zacznijmy od zgłoszeń do projektu i napisania jakiego to Airbusa chcecie zbudować No to zaczynamy Ja się melduje i mam w planach do projektu zbudować Airbus A 321-100 Lufthansa Retro Design Revell 1/144 Edytowane 20 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Jak obiecałem: też się wpisuję w powyższy projekt grupowy, na razie Airbus A321-131 o rejestracji D-AIRX (Revell 1/144) - czyli ten sam model co Konrad - malowanie tzw Lufthansa Retro - z okazji 50 lecia linii lotniczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 A319 BMI. Nad regiem jeszcze myślę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 pencil37 Czym się różni wersja A321-100 a A321-131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Chętnie bym się i ja przyłączył, ale nie wiem czy "mogę" z dwoma A319, których składanie rozpocząłem w listopadzie zeszłego roku i po 2-3 tygodniach prace ustały? Oba są na etapie złożonych kadłubków ze skrzydłami i łatania dziur szpachlą aaa... jeden ma być w malowaniu Werman Wings, a drugi South African Airways. Niestety jako kolejne airbusy chciałem wziąć na warsztat 2x A380, ale póki nie skończę przynajmniej 3 modeli to nie mam miejsca na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Dobre pytanie Prawda jest taka że rzadko zdarza się (a może wcale) aby dany konkretny samolot był czystym modelem np. A321-100. Jest to bardziej dana wersja - linia modeli. Każdy (praktycznie) samolot lub dana zamówiona ilość to inna można powiedzieć podwersja - róznią się silnikami, wyposarzeniem, ilością foteli itd. To tak trochę jak z naszym F-16 - niby normalny a jest to wersja (chyba)block 52+. Jak chcesz dokładnie sprawdzić jaką wersję budujesz - na kalkomani masz nr rejestracyjny danego samolotu - wpisujesz w magiczną tronę www i już wiesz http://www.airliners.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Falcon - pewnie że możesz też tak mam - zaczęty kadłub A321, w sumie to nie wyścigi ale popularyzacja tej specyficznej gałęzi modelarstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Im więcej tym lepiej zgadzam się z tobą pencil37 to nie wyścig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 falcon jak widzę masz jeszcze na sumieniu A310 Jak ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 falcon jak widzę masz jeszcze na sumieniu A310 Jak ci idzie Oj ciężko odstawiłem go do pudełka. Muszę mu wykonać linie podziały na skrzydłach no i chyba zmienię malowanie z AirPlus Comet na CSA bo te pierwsze chyba się rozsypią w wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 A moze jakies fotki A319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Oczywiście zgodnie z wcześniejszymi zapowiedziami i ja się zgłaszam Mój arbuz to 319 w barwach Germanwings i z silnikami IAE. Wybrałem to malowanie ze względu na niemiecką przynależność. Mam już sporą kolekcję niemieckich linii, a to moim zdaniem jest jednym z bardziej rozpoznawalnych Model zacznę za parę dni i będę go robił z równoległym projektem 737-500 w barwach Lotu. No to Panowie czas działać Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Kuba model mi się podoba a i malowanie tez Z chwili na chwilę nas przybywa No to ja tez dodam fotkę swojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 A oto moje zamiary: mój germanik będzie z silnikami GE: ale afrykańczyk z silnikami IAE: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Mój chyba będzie miał silniki IAE A z tego wszystkiego i ja nabrałem ochoty na germanwings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 A może za pół roku lub za rok PROJEKT BOEING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Pewnie ze tak Jak skończ moje modele w planach to zabiorę się za Boeinga. Kto się pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Projekt Boeing obowiązkowo, już się zgłosił do mnie chętny model, będzie to 777-200 w barwach United (minicraft) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 skąd go masz i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Też się piszę na projekt "Boeing" oczywiście z klasyką : B707-330B A w temacie Germanwings mają takie dwa fajne malowania - klasyczne z żółtym statecznikiem i mowytem misia I z tego co pamiętam można dostać takie kalki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Mam wszystkie trzy wersje silnikowe 777 (united, delta, continental). Kupowałem je na allegro jakieś 2 lata temu po 160 zł. Wtedy sprowadzał je sklep modelarski Gama. Niestety szybko się rozeszły (w sumie kupiłem od nich chyba z 12 minicraftów) i po dziś dzień nie ma ani jednej sztuki Jak pisałem wcześniej planowałem zrobic 319 z silnikami IAE (Germanwings) jednak teraz sobie przypomniałem, że z silnikami IAE mam miec 319 BMI. Nie chcę powtarzac tematu po Falconie, więc może podejmę się budowy 321-200 SAS (silniki IAE). Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JW Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Jeszcze Retro A319 SASu. http://www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=6484485 Kaleczki dostępne tutaj http://lndecals.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 obiecany germanwings w misiowym temacie [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Szkoda, że KLM nie ma w swojej flocie airbuzika z serii A320 Takiego chętnie bym też złożył bo mam słabość do malowania KLMu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 B777-200 jest do kupienia w Hannants'ie za jedyne 18,58 f http://www.hannants.co.uk/search/?FULL=MC14495 po kursie dnia to daje ok 100zł + przesyłka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi