subaroman Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 (edytowane) Drugi w kolekcji model samochodu Janusza Kuliga. Baza to model Hasegawy, do tego doszedl zestaw kalkomanii Reji. Modelik jest doskonalym ukoronowaniem calej mojej kolekcji. Ogromnie mnie cieszy. Edytowane 21 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Mi się model podoba mimo tego, że nie siędze w cywilach. Dobrze się cały prezentuje. Chyba nieźle namęczyłeś się z kalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Wielkie dla Ciebie za ten model Pewnie na półce ma jakieś honorowe miejsce -a jak nie ma,to pewnie będzie miał Co tu dużo mówić piękny Ten Ford to moje marzenie ,które kiedyś będę musiał spełnić Gratulacje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Piękny model i szczerze gratuluję fajnej miniatury samochodu śp Janusza. Niemniej lepszym wyjściem było bazowanie na modelu Foki od Tamci i pobranie tego, co charakteryzowało specyfikacje 99 z powyższego modelu Hasegawy, który pięknością nie grzeszy. Niemniej to taka moja uwaga, generalnie bardzo fajnie. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Niemniej lepszym wyjściem było bazowanie na modelu Foki od Tamci i pobranie tego, co charakteryzowało specyfikacje 99 z powyższego modelu Hasegawy, który pięknością nie grzeszy. Problem w tym, ze Tamiya nie robila szutrowego Focusa. A nie wiem czym skonczyloby sie dorabianie podwozia. Model z Hasegawy, oprocz kilku brakow, nie jest wcale zly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Piękny Focus , też muszę sobie takiego sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper0405 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Witam! Idelanie sie wpasowałeś z prezentacją modelu bo jutro w Wieliczce jest memoriał Janusza Kuliga i Mariana Bublewicza. Nie chwaląc sie mam przyjemność jutro być tam sędzią. A będe w samym ulu czyli w parku serwisowym A jeśli chodzi o model to jest on naprawde zajefajny. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Jak dla mnie - a jest to moje subiektywne odczucie - ciut za dużo bezbarwnego - warstwa nienaturalnie gruba... Kalka nad prawym tylnym kołem chyba "nadwyrężona" - można by zrobić jakieś brudzenie maskujące i nie byłoby tego widać Poza tym bardzo fajny model - także poluję na Focusa z Hasegawy ale na wersję z 2007 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Jak dla mnie - a jest to moje subiektywne odczucie - ciut za dużo bezbarwnego - warstwa nienaturalnie gruba...Kalka nad prawym tylnym kołem chyba "nadwyrężona" - można by zrobić jakieś brudzenie maskujące i nie byłoby tego widać Poza tym bardzo fajny model - także poluję na Focusa z Hasegawy ale na wersję z 2007 r. Lakieru bezbarwnego nie ma duzo. Moze 3 warstewki. Kaleczke trzeba faktycznie poprawic, nie widac tego bylo wczesniej (dobre oko...!!). A brudzenie odpada totalnie. Szkoda modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Wspaniały miniaturowy hołd dla Śp Janusza Kuliga. Model cóż można rzecz wspaniały. Mam te kalkomanie luzem i czekam aż będzie możliwość go zbudować. Dla Ciebie Piotrku wielkie brawa ale wiesz na co ja czekam tak naprawdę. Janusz Jesteś Mistrzem Forever.!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuen Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Jeszcze jedno pytanie - czy linie podziału robiłeś przed psikaniem bezbarwnego czy po - na ostatniej fotce linia podziału pomiędzy klapą a dachem wygląda jakby linia podziału była pokryta clear'em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Wykonanie super Mam pytanie - z czego wykonałeś antenkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subaroman Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Wykonanie super Mam pytanie - z czego wykonałeś antenkę? Antenka "pociagnieta" zostala z resztki ramki modelu. Zaleznie od tego, jakiego plastiku uzyjesz i jak pogrzejesz, mozesz regulowac grubosc antenki. Jeszcze jedno pytanie - czy linie podziału robiłeś przed psikaniem bezbarwnego czy po - na ostatniej fotce linia podziału pomiędzy klapą a dachem wygląda jakby linia podziału była pokryta clear'em Linie sa wykonane przed bezbarwnym, po malowaniu jeszcze raz poprawione. Zapewne jest to efekt zdjecia, jezeli tylko na jednym tak to wyglada. Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Niezły patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 tylko pogratulować udanego Focusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Bardzo ładnie się prezentuje No i temat zacny. Też mam wrażenie, że bezbarwny jest za gruby ale wiem też, że w rzeczywistości pewnie wygląda normalnie. Gratulacje. Czy jakieś fotki środka posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi