Rudi Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Amerykańce prawie gotowi (wreszcie!!!) Narazie się jeszcze świecą od sido. A oto prawdopodobny rozstaw na dioramce. Czołg będzie jechał po leśnej dróżce, z tyłu będzie kilka drzew i krzaków, a wszystko obsypane śniegiem. Taki jest plan na dzień dzisiejszy, a jak wyjdzie ostatecznie to się jeszcze okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 1 Października 2009 Autor Share Napisano 1 Października 2009 Czas na podstawkę. Wykonałem ją z z kawałka deski i 4 listewek jesionowych, następnie dociąłem boki do kształtu podłoża, które teraz trzeba będzie wykonać. Na razie tylko tyle, bo czasu brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Podstawka wymodelowana, pomalowana i czeka na krzaki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 3 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2010 Połowa pierwszej jodełki zrobiona. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 18 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2010 Jodełki wreszcie zrobione i wstępnie uśnieżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Z czego robiłeś liście drzewka? Coś z kwiaciarni? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 18 Stycznia 2010 Share Napisano 18 Stycznia 2010 Wygląda przyzwoicie ;) Dostosuj się na przyszłość do regulaminu forum odnośnie wstawiania zdjęć - 800 px szerokości w pełnym wymiarze na forum! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Z czego robiłeś liście drzewka? Coś z kwiaciarni Tak. Gałązki są z roślinki do bukietów z kwiaciarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 A zabezpieczałeś je jakimś lakierem ? Ja kiedyś też takie zrobiłem i po tygodniu zżółkły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Stary, drzewka są miód malinka wysokość, pień i w ogóle, bardzo mi się podobają tylko jak na jodełki trochę za mało mają igliwia, i kora jakaś taka gładka (mogłeś zrobić lekkie bruzdy, w końcu to nie buk ) :P ale czepiam się(proszę wybaczyć zboczenie zawodowe) pewnie sam bym lepszych nie zrobił . Tak w ogóle to oglądam z zapartym tchem , bo to kolejny mój ulubiony klimat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 A zabezpieczałeś je jakimś lakierem ? Ja kiedyś też takie zrobiłem i po tygodniu zżółkły Dostały kilka warstw lakieru do włosów. Pierwszą próbę robiłem kilka miesięcy temu i trzyma się do dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 22 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2010 Stary, drzewka są miód malinka wysokość, pień i w ogóle, bardzo mi się podobają tylko jak na jodełki trochę za mało mają igliwia, i kora jakaś taka gładka (mogłeś zrobić lekkie bruzdy, w końcu to nie buk ) No cóż gałęzi faktycznie dałem trochę za mało ( lekcja na przyszłość ), a co do kory to wzorowałem się jodłą alpejską z przed mojego domu, która to ma gładką korę ( przy zbliżonej wysokości do tych z dioramy ). Oczywiście stare kilkudziesięcioletnie jodły mają chropowatą korę w dolnej części pnia, ale moje są jeszcze młode. A tymczasem wzbogaciłem trochę florę i przyprószyłem wszystko śniegiem. Z efektu nie jestem do końca zadowolony więc coś może jeszcze się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 22 Stycznia 2010 Share Napisano 22 Stycznia 2010 Ogólnie całość sprawia pozytywne wrażenia, ale tak sobie myślę, może wartoby trochę bardziej rozjechać drogę, tak dla zróżnicowania terenu, chociażby tak jak na tej fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ironkamil Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Tak, ogólnie dioramka jest dobrze zrobiona, tylko żeby te drogi były bardziej wyjeżdżone i będzie git Kibicuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m1013 Napisano 1 Lutego 2010 Share Napisano 1 Lutego 2010 A ja znowu wtrącę się w figurki. Według mnie wszyscy mają four-buckle overshoes, czyli czarny mat (skóra licem do środka, podeszwy gumowe więc mogą się trochę świecić) i srebrne klamry (matowe, takie szaro-srebrne). Brązowe nigdy nie były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi