Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No postanowiłem wstawić parę galerii.

Oto pierwsza, Lysander Revella 1/72 (z tego co wiem to stary matchbox).

Data skończenia wrzesień 2008.

Prosty w budowie, nie robiłem żadnej walorki poza tym "czymś" podwieszonym pod samolotem

Robiony "na szybko", kolorystykę wzorowaną na tym: KLIK

Ale nie dla tego, że łatwe

Malowany Model Masterem Dragon Black (taki antracyt).

Przepraszam, że taki zakurzony

Lys001.jpg

Lys002.jpg

Lys003.jpg

Lys004.jpg

Myślę, czy by mu czasem jakiegoś szaro-białego washa nie zrobić.

Krytykować

Napisano

Nie wiem może czegoś nie widzę ale na prawej stronie kadłuba chyba nie po kolei położone są kalki. Mi wychodzi L-LX a nie LX-L.

Pozdrawiam

Markuz

Napisano
Nie wiem może czegoś nie widzę ale na prawej stronie kadłuba chyba nie po kolei położone są kalki. Mi wychodzi L-LX a nie LX-L.

Pozdrawiam

Markuz

KLIK

Raaczej washa odpuść... może odpryski jakieś czy coś...

Czy w srodku nie powinien być zielony? (silnik/kabina)

No sam nie wiem, może jednak nie dam washa, ale odpryski, nie umiem ich robić

A do wnętrza: wydaje mi się, że nie.

Wiem, o tych oznaczeniach, ale to był taki jak napisałem wyżej "na szybko", a wersje malowania były tylko jak prawdziwego LX-L.

Napisano

Jest to najbrzydszy samolot jaki spłodziła angielska myśl inżynieryjna.

Podobno angole mają gust i poczucie estetyki... A tu proszę- takiego kartofla wystrugali.

Napisano

Kwestia gustu.Mnie np.pioruńsko się podoba;) bardzo zrównoważony grubas,trzyma proporcje.

Trzeba było trzymać się oryginalnego schematu.Lepiej wygląda w kamuflażu temperate land niż night. Jeśli chciałeś mieć czarnego, to jest airfixowski w wersji do przerzucania agentów,nawet z agentem. Ten to przepak Matchoboxa.