jozik Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Zdopingowany przez Marti neza ,przedstawiam efekt prawie dwumiesięcznej pracy.Jest to mój drugi model malowany aerografem i pierwszy, w którym użyłem wash'a (i troszkę przesadziłem).Model wykonany z pudełka plus wkład własny:komorę bombową z 2xSAB25 ,rozpórki osłon podwozia ,elementy oszklenia stanowisk strzeleckich i termometr na wiatrochronie.Model sklejało się dobrze , troszkę szpachli tylko przy środkowej części kadłuba. Niemiłe zaskoczenie ,gdy przy prawie ukończonem modelu ,musiałem pasować rury wydechowe.Jest to moja pierwsza prezentacja na forum.Proszę o ocenę i uwagi.http created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Model na wysokim poziomie wash też bardzo dobry ,widać kilka małych niedoróbek ale nie rzutują one na efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Bardzo ładny modelik Ci wyszedł . Widzę tylko jakieś niedopasowanie wewnętrznych silników do skrzydła. Ale poza ttym spoko. Jak oceniasz sklejalność? Bo u mnie kilo szpachli poszło i nie wiem, czy po prostu nie schrzaniłem przy klejeniu . I z figurek widzę zrezygnowałeś. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 Widzę tylko jakieś niedopasowanie wewnętrznych silników do skrzydła Pasowanie ok ,ale zrobiłem zbyt głęboką linię rylcem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 To ja mam pytanko - czemu kratownice na oszkleniu (na dziobie, ogonowy strzelec, i pośrodku kadłuba) są w kolorze srebrnym? Czy nie powinny być w kolorze kamuflażu? Poza tym całkiem fajnie wyglądający model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 czemu kratownice na oszkleniu (na dziobie, ogonowy strzelec, i pośrodku kadłuba) są w kolorze srebrnym Tak podaje instrukcja malowania , poza tym widać to na paru zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Pięknie połozony kamuflaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 zajefajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Pluta Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 A z czego wykonałeś linki radaru itd??? Model super ,ekstra pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 6-ta fotka od góry - czy to ustawienie samolotu tak działa czy tylne koło jest krzywo? Poza tym modelik ekstra wash jak dla mnie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Javorek_7411 Napisano 28 Lutego 2009 Share Napisano 28 Lutego 2009 Fajny, tylko jeśli zrobiłeś okopcenia przy silnikach to mogłeś też lekko zabrudzić podwozie, ale i tak jest extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 28 Lutego 2009 Autor Share Napisano 28 Lutego 2009 A z czego wykonałeś linki radaru itd??? Model super ,ekstra pozdrawiam ;) Linkę radia zrobiłem z nitki z pończochy i pociagnieta A 74 pactry 6-ta fotka od góry - czy to ustawienie samolotu tak działa czy tylne koło jest krzywo Tylne kółko musiało się tak obrócić , jest ruchome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Tylne kółko musiało się tak obrócić , jest ruchome. Aaaaa, taki bajer... w takim razie nie mam zastrzeżeń, wszystko powiedzieli koledzy przede mną ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Malowanie ładne, ale jedna rzecz mi nie pasuje. Przednie stanowisko strzeleckie, czy na pewno tam powinien być w szparce ten prostokącik? Bo u mnie wg. instrukcji ten prostokącik powinien być w grzbietowym stanowisku strzeleckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 (edytowane) Przednie stanowisko strzeleckie, czy na pewno tam powinien być w szparce ten prostokącik? W zestawie brakuje tych elementów.To co widzisz na zdjęciach dorobiłem sam zgodnie z posiadanymi planami. tylko jeśli zrobiłeś okopcenia przy silnikach to mogłeś też lekko zabrudzić podwozie Czy chodzi ci o same opony Edytowane 1 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 A ja mam pytanie, jak oceniasz kalki Zvezdy? Dobrze się z nimi pracowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 1 Marca 2009 Autor Share Napisano 1 Marca 2009 Są troszke kruche i sztywne.Dwie popękały i mimo stosowania DecalFix Humbrola nie do końca weszły w linie podziału.Może ja zrobiłem coś nie tak , bo używałem go pierwszy raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Mam nadzieję, że płyny Testorsa mi pomogą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi