Damiano82 Napisano 1 Marca 2009 Share Napisano 1 Marca 2009 Witam, Pierwszy ukończony model w tym roku. Prosto z pudełka. Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 gra i buczy ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 No bardzo fajne żelazko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Ładny, i w konfiguracji z ostatniego lotu podobnie jak mój. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Model ładny, trzeba przyznać ,jak wszystkie 21 w naturze, ale niewiele mający wspólnego z ostatnim lotem. Jesli Damiano82 zabierze te ciężkie niekierowane S-24 ,leżące na wózkach, to wszystko będzie grało. Nie wiem ilu pilotów w swojej karierze odpalało te pociski, ale raczej niewielu,przez 24 lata obsługi ,przynajmniej w 2 jednostkach ,nie zakładano ich na wyrzutnie ani razu. Niekierowane ,nieobliczalne ,naładowane materiałem wybuchowym rury kanalizacyjne do niszczenia skupisk n-pla. Ale model ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 (edytowane) Ja doleje troche dziegciu do tej beczki miodu, tak jak powiedzial (napisal) kolega babcia - uzbrojenie ! , ponadto zerdz/zastrzal mocowania ruchomej czesci oslony kabiny pilota stanowczo za gruby w rzeczywistosci mial on max 15mm srednicy a w najgrubszym miejscu 20mm (tuleja zabezpieczajaca) do tego miejsce mocowania totalnie zle. Mocowalo sie go na srodku ramy nieruchomej czesci kabiny. I tak na przyszlosc robiac namiastke dioramy lepiej przygladaj sie zdjeciom bo troche masz tam balaganu. Pozdrawiam M Edytowane 3 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Sorry Damiano, wymień skrzydełka DUASa na rurce Pitota,niestety też zdecydowanie za wielkie. tkwi w szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 2 Marca 2009 Share Napisano 2 Marca 2009 Ja doleje troche dziegciu do tej beczki miodu, tak jak powiedzial (napisal) kolega babcia - uzbrojenie ! , ponadto zerdz/zastrzal mocowania ruchomej czesci oslony kabiny pilota stanowczo za gruby w rzeczywistosci mial on max 150mm srednicy a w najgrubszym miejscu 200mm (tuleja zabezpieczajaca) do tego miejsce mocowania totalnie zle. Mocowalo sie go na srodku ramy nieruchomej czesci kabiny. I tak na przyszlosc robiac namiastke dioramy lepiej przygladaj sie zdjeciom bo troche masz tam balaganu. Pozdrawiam M Z tym zastrzałem 150mm średnicy??? Przecież to mała rurka była. Może 15-20mm? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Witam, Kajam się i dziękuję za konstruktywną krytykę. Obiecuję poprawę. Zabieram się obecnie za reanimację miga-21 pf z innexu, więc uwzględnię wszystkie Wasze uwagi, a postępy relacjonować będę w wątku warsztatowym. Dzięki temu uniknę takich problemów. I odrazu nasuwa mi się pytanie: PF będzie w barwach NRD (druga połowa lat 80-tych), z wystawionym przed nim możliwym uzbrojeniem. W takim wypadku zamierzam użyć bomb FAB-100,250,500 kg, pocisków S-24, wyrzutni UB-16-57, UB-32-57, kierownych pocisków R-3S, R-13M, RS-2US. Czy taka podstawka nie będzie zbyt "festyniarska"? Pozdrawiam Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Czy taka podstawka nie będzie zbyt "festyniarska"? Pozdrawiam Damian Biwo Będzie, ale taka ekspozycja to kwestia gustu. Mnie najbardziej osłabia samolot z wszystkimi podwieszkami, pilot wchodzi do kabiny, zdjęte blachy i odchylona na bok osłona radaru . Robimy tego samego PF widzę i w tych samych barwach. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 A ja zapytam skąd te wózki pod uzbrojenie? Z jakiegoś zestawu czy moze wlasnej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 3 Marca 2009 Autor Share Napisano 3 Marca 2009 Wykonane w 2 wieczory własnym sumptem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRh_positive Napisano 3 Marca 2009 Share Napisano 3 Marca 2009 Z tym zastrzałem 150mm średnicy??? Przecież to mała rurka była. Może 15-20mm?Pozdro Masz racje, pozno (jak dla mnie) pisalem posta, juz poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick0909 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 modelik naprawdę ładny, jak dla mnie to na co najmniej 2-3 dekady exploatacji pobrudził bym go zdecydowanie zasłużył na to i linie podziału blach też powinny być washowane , wyglądałby perfekt.Oczywiście to tylko moja subiektywna opinia.Wielki plus za wózki i podstawka iście wypasiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi