wolvi Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Dioramka standardowa dla zimy, troche śniegu, piachu, liści, drzewek po oberwaniu moździeżem, krzaczki iglaków i z pudła Tamiyii bruck uliczny. Czołg rozpoznawczy Panzer II 'Luchs' 5 dyw. SS 'Wiking' bez piechoty wokół. Na czołgu wiszą zwinięte plandeki w kolorze białym, jako możliwy kamuflarz na gorsze dni, w szczelinach złożone w nierówną kostke siatki maskujące, nad pokrywą silnika troche uzbrojenia defensywnego do przyszłej obrony (MG 34, 42 i MP 40). Jeden karnister z benzyną i troche niemieckiego ekwipunku. Czołg ma zerwane tylnie błotniki. Oto fotki tu zbliżenie na moje pierwsze w życiu gąsienice z pojedyńczych ogniw wykonane metodą taśmy klejącej i kleju wolnoschnącego Prosze o wasze opinie, oceny i możliwe błędy . P.S. Jak by co to dioramka przedstawia przedmieścia Czerkasów na Ukrainie w lutym 1944 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godfryd Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 witam dla mnie gitez ładna dio bruk z czego? Ja dodałbym drzewo jakieś, może świerka?? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 7 Października 2006 Autor Share Napisano 7 Października 2006 Drzewko dodam jak znajde odpowiedni materiał, a bruk wykonałem z gładkiej białej części pudełka od figurek Tamiyi, pociąłem, pomalowałem, przykleiłem pobrudziłe. A i jeszcze w łuki układałem. Śnieg wykonałem z gipsu, pomalowanego potem plakatówką i posypanego zlekka kredą szkolną (zawsze pod ręką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 A jakimi kolorami malowałeś, brudziłeś bruk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 11 Października 2006 Autor Share Napisano 11 Października 2006 Bruk malowałem 106 i czarnym matem. Potem lekko brązową farbą olejną i jak wyschło to potarłem kredą koloru cegły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 1 Grudnia 2006 Share Napisano 1 Grudnia 2006 Fajny jest. Mam też taki modelik chciałbyś go zobaczyć?(ale bez dioramy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 1 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2006 Chętnie, tylko ta diorama jakby to powiedzieć jest uniwersalna, czyli pokazuje na niej wszystko co jest niemieckie i zimowe, a na razie to szukam jaki ciekawy zimowy zestaw dragona i zrobię dioramkę (ten zestaw to zestaw dragona z jednostką SS Wiking ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Napisano 1 Grudnia 2006 Share Napisano 1 Grudnia 2006 Oto on. Trochę nad nim popracowałem. Stleniłem mu tą rdzę i zrobiłem odpryski ołówkiem. Ale narazie nie mam innych fot I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Jak park - to trza dodac jakas lawke, kosz na smiecie i moze latarnie ? Dioramka i Rysiu na dioramce super Gratulacje wolvi Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Grudnia 2006 Share Napisano 2 Grudnia 2006 Dioramka standardowa dla zimy, troche śniegu, piachu, liści, drzewek po oberwaniu moździeżem, krzaczki iglaków i z pudła Tamiyii bruck uliczny. P.S. Jak by co to dioramka przedstawia przedmieścia Czerkasów na Ukrainie w lutym 1944 roku. Często widuję dioramki typu kawałek muru, ulicy, czołg i podpis podobny do Twojego. Jestem laikiem w tej dziedzinie modelarstwa i z tąd moje pytanie, co jest takiego charakterystycznego w dioramie i po czym można poznać, że to jest ta a nie inna miejscowość Czy chodzi tu głównie o malowanie czołgu z tego okresu a nazwa miejscowości wzieła się z tąd, że tam w tym okresie były jakieś działania wojenne Ps. Dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 2 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2006 Powiem to tak, po przeczytaniu ze słownikiem od niemieckiego, historii jednostki Wiking przejrzałem terytoria gdzie urzędowała i miasta, no i tak znalazłem miasto, gdzie te czołgi na pewno robiły zwiady (fotki). Co do Rysia Artura to super i teraz dałeś mi motywacje do prac nad nim i poprawkami (odświeżże mu kamo i zrobię anteny - nie mogłem, bo kotek, by mi je na pewno zerwał) i zrobię oddzielną dioramkę w tym samym "stylu", bo te przedmieścia należą do mojego tygrysa P.S. W tamtych rejonach są chyba tylko dwa miasta o charakterze cegły, bruku, a nie drewna i ubitej drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolvi Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2006 Metamorfoza Ta dio bardziej mi przypada do gustu, a niedługo (po świętach może będzie tam jeszcze 4 dragonowych germańców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi