Bartek_6_6_6 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Mam pytanie, z czego można zrobić jakieś beczki jak np. taka http://www.lubonoleje.pl/grafika/Oleje_BP-beczka.gif Lub skrzynki, koce i tego typu podobne rzeczy na pakę samochodu? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Beczka - kupić jakiś zestaw np. Tamiyi i ew. modyfikować albo tak jak się robi beczki - kawał blachy aluminiowej, rylcem zrobić przetłoczenia, zagiąć, górę i dół wyciąć i już - ale proste nie jest ;p Skrzynki - balsa albo ryć i sklejać płytki polistyrenowe. Koce - chusteczki namoczone sidoluxem albo wikolem albo lepić sobie z mas plastycznych typu Green Stuff czy Miliput. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Ja skrzynki robię z różnych rzeczy, np. zapałki, patyczki po lodach, sklejka ogólnie małe kawałeczki drewienka się przydadzą. Czasami też używam papieru, tektury lub czegoś podobnego i nadaję na to fakturę drewna, żeby wyglądało realistycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Ja skrzynki robię z różnych rzeczy, np. zapałki, patyczki po lodach, sklejka ogólnie małe kawałeczki drewienka się przydadzą. Czasami też używam papieru, tektury lub czegoś podobnego i nadaję na to fakturę drewna, żeby wyglądało realistycznie. Kacperek315 pokaż jakieś fotki z ciekawości jak Ci powychodziły te skrzynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 (edytowane) Patyczki po lodach są z twardego drewna i dość trudne do obróbki (zwłaszcza kilka sklejonych ze sobą). Polecam balsę - arkusz 1mm kosztuje kilka zł. Ja robię skrzynie albo z tekturki - rozrysowane w Corelu- wydrukowane-wycięte-sklejone CA, albo z polistyrenu 1mm: Edytowane 16 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_6_6_6 Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Ja skrzynki robię z różnych rzeczy, np. zapałki, patyczki po lodach, sklejka ogólnie małe kawałeczki drewienka się przydadzą. Czasami też używam papieru, tektury lub czegoś podobnego i nadaję na to fakturę drewna, żeby wyglądało realistycznie. Kacperek315 pokaż jakieś fotki z ciekawości jak Ci powychodziły te skrzynki Dołączam się do prośby;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Bartek_6_6_6 Jak to zrobić i jak pokazać Zadajemy pytania... Dostajemy odpowiedzi i pomoc... tam już ktoś pytał o skrzynki, ja mu odpisałem i tobie odpiszę : Witam.Czy ktoś z was robił skrzynie amunicynje albo wogóle jakieś skrzynie sam (z własnych dostępnych rzeczy - kawąłki plastiku, balsy itp)? Zajrzyj tutaj: http://www.model-klub.pl/articles.php?article_id=47. Autorem tego pomysłu jest pan Roman Pierzgalski, świetny modelarz. Istnieje opcja szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Kacperek315 pokaż jakieś fotki z ciekawości jak Ci powychodziły te skrzynki Dołączam się do prośby;D Jedna taka skrzyneczka jest w moim warsztacie FAMO. Są jeszcze inne, ale żeby takiemu maleństwu zrobić dobre zdjęcie trzeba być mistrzem fotografii, ja nim nie jestem i mieć dobry aparat, ja tylko 7.2 MPix. Spróbuję fotki zrobić, ale wątpię, żeby wyszły mi jakieś dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Macie fotki gotowych skrzynek pana Romana: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 No i chyba te skrzynki są robione z patyczków po lodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_6_6_6 Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Dzięki, wybiorę się dzisiaj do sklepu po patyczki i będę próbował;D A beczki? z jakiejś tekturki da rade zrobić? ale nie z blachy;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Nie wiem jak z tektury będą wyglądały. Lepiej kup jakiś zestaw Tamiy-i. Mają przyzwoite beczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek_6_6_6 Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Masz może jakies zdjęcie takiej beczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 To już samemu poszukaj w internetowych sklepach modelarskich. Szybko i znajdziesz takie zestawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Próbowałeś Kacprze fotkować swoje skrzynki? Zapokaż nooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Próbowałeś Kacprze fotkować swoje skrzynki? Zapokaż nooo Specjalnie dla Ciebie zrobiłem fotki jednej skrzynki (reszta w budowie, będą identyczne) przed chwilą. Skrzynka już pomalowana. W budowie użyłem zapałek (skleiłem ich 6 sztuk i wyciąłem kształt skrzynki), dookoła tego dałem paseczek papieru i później nożykiem, te mały deseczki zrobiłem z doładowania do telefonu jakieś sieci komórkowej (nie pamiętam jakie). I tu fotki, próbowałem zrobić jak najlepsze, ale mistrzem fotografii niestety nie jestem. Skrzynka już kiedyś została pomalowana 1 warstwą farby. Co do fotek starałem się jak mogłem, żeby było coś widać. Ps. jakby co to mogę nad nimi popracować (mówię o fotkach). Skrzynka do skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Specjalnie dla Ciebie zrobiłem fotki... Ależ dziękuję Fotki spoko jak dla mnie Co ma być widać to widać. Powiem Ci że ta skrzyneczka mi się podoba. Ja bym ją trochę inaczej pomalował ale pod względem konstrukcji fajnie. Taka mała to chyba na jakąś amunicję do km'u? Bo się nie orientuję w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Taka mała to chyba na jakąś amunicję do km'u? Bo się nie orientuję w tym temacie. Sam nie wiem na co ta skrzyneczka, tak raz usiadłem przy biurku i zrobiłem z nudów. Co do kolorystyki to może zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Trochę zepsułeś naturalny kolor drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Jak mówiłem nad kolorem trochę popracuję. To jeszcze da się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi