Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam rozpoczynam budowę Ft 17 który odleżał swoje na półeczce i nagle coś mnie na niego wzięło. Dokupiłem do niego blaszki abera i gąsienice ognikowe RPM

Kilka słów poglądowych mam zamiar zrobić czołg Narodowej Armii Rewolucyjnej, Madżuria 1929

Nie będę robił wnętrza gdyż zamierzam zaimportować takie oto metalowe nity i zrobić z jego wnętrza żelazna dziewice :P

http://www.scalehardware.com/miniature%20rivets.htm

No chyba ze ktoś wie gdzie je można dostać w Polsce

A teraz delikatny postęp prac

bd15b232acd28c40m.jpg

a56d26cb5203bf3em.jpg

ac90ff88d2103352m.jpg

151c206d0fb63ba3m.jpg

Napisano

Z chęcią popatrzę. Też się szykuję do FT17 tyle, że w 1/72.

Wrzuć tu ten schemat malowania....

pozdrawiam i powodzenia

Napisano

wedle życzenia

fabe315148bca580m.jpg

Co prawda nie mam dokładniej tego modelu dedykowanemu naszym wschodnim kolega ale dam rade:)

Zamierzam go umieścić na dioramie w dynamicznej pozie coś mniej więcej takiego :

a54cfeac09d7dbfcm.jpg

Powodzenia z tym maluchem widziałem jak to wygląda w środku... Kupa pracy przed tobą

Napisano

Ciekawe malowanko, a i sam pomysł na dynamiczną pozę niezły

Przy okazji mam pytanie - masz może monografię Militaria # 223 Renault FT?

Napisano

niestety nie a o konkretne materiały jest dość ciężko na internecie a w szczególności by dojść ładu z malowaniami na poszczególne malowanie dlatego tez gdy podczas przyczesywania znalazłem ta instrukcje to postanowiłem ze na tym zostanę.

A może wiesz gdzie bym mógł dostać jakiś sensowny karabin do ft 17 taki jak na tym malowanku bo rpm daje straszna biedę

Napisano

Ckm Hotchkissa bo o nim zdaje się mowa jest w zestawach, Hellera z Francji 1940, robi go też S Model (zestaw z polską bronią) ale myślę, że jak do nich napiszesz to kupisz sam ckm osobno. Jakość ? Lepiej niż RPM, ale pracy trochę trzeba włożyć. Ale chwila tych chcesz ckm czy armatę 37mm Puteaux ?

Sporo nam się zrobiło tych FT nagle, przynajmniej 3 sztuki Kibicuję.

Napisano

szukałem zestawu sk bo pamiętam z dawnych czasów ze robili 3 żołnierzy z tym Ckmem ale na darmo a na s model w takim razie zaraz wchodzę i patrze

P.S

Dzięki Jendrass

Napisano
A może wiesz gdzie bym mógł dostać jakiś sensowny karabin do ft 17 taki jak na tym malowanku

Dwie sztuki Hotchkissa są, zdaje się, w zestawie 7 TP z dwiema wieżami Mirage'a w 1/35. Nie znam się na 7 tp, ale chyba nie są tam potrzebne.

Przynajmniej jak ja kupowałem 7 tp dawno dawno temu, to tam były. Sprawdźcie w pudłach, posiadacze tego modelu.

pozdrowienia!

Napisano

Są dwa ckm Hotkissa w wersji dwuwieżowej uzbrojonej właśnie w te dwa ckm więc nie ma tam nic dodatkowego. Poza tym jakoś mierna (jest zdaje się tylko lufa i jakaś namiastka korpusu. W zestawie jednowieżowym ckm Hotchkissa rzecz jasna nie ma.

Napisano

wiec tak wygrzebałem 7 tp owszem sa dwa ckm Hotkissa ale nie są o wiele lepsze od rpm nic zobaczę jeszcze jak będzie z s model