PiotrLan Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Mam pytanie czy Łoś z firmy Chematic jest lepiej wykonany niż ten z MasterCraft-a ? Bo kosztuje mniej-więcej tyle samo. Czy ktoś ma fotkę z malowania Jakowlew JAK 1-M oraz IŁ 2m3 w polskich barwach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Model Łosia w skali 1/72 jest jeden niezależnie od tego co jest napisane na pudełku. Im starszy model tym mniej zużyte formy (jedyna różnica między modelami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrLan Napisano 15 Marca 2009 Autor Share Napisano 15 Marca 2009 Aha, więc nie ma różnicy- producent jest jeden?? Szkoda że taki model nie doczekał się porządnego wykonania....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek.S. Napisano 15 Marca 2009 Share Napisano 15 Marca 2009 Aha, więc nie ma różnicy- producent jest jeden?? Gwoli uściślenia - formy są jedne i te same producentów kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 IMHO to chyba nadal najlepszy wtryskowy model polskiego samolotu w 1/72 na rynku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 O tóż to... W modelu Łosia niczego nie brakuje... Posiada wypukłe linie podziału blach i prawidłowo, gdyż Łoś miał blachy łączone na zakładkę. Dokupić dodatkowe żywice i blachy i model wychodzi rewelacja. Można jedynie się pokusić o tłoczenie oszklenia. Tutaj bym się zgodził żeby to poprawić... Tak poza tym model jest naprawdę BARDZO WARTOŚCIOWY..... B R A Ć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artex Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Radzę rozejrzeć się za oryginalnym "Plastykiem" z lat 80-tych, bywają często na Allegro, ja swojego upolowałem za całe 12 złociszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi