szupek Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Witam!!! Od dziś zabieram się za scanie z firmy ''Flement'' Scania będzie dość wiernie odwzorowana poza kilkoma kalkami których nie będzie z tego względu że nie ma jak zabardzo wydrukować białych kalek.Koniec gadania czas na fotki orginału: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Białe kalki to może być napis na ploterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Zasiadam i kibicuję Fajne proste a zarazem ciekawe malowanie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Szupek fajna Scania, ale jak za miesiąc porzucisz ten projekt na rzecz jakiegoś innego to normalnie ci przywalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 No no ciekawy projekcik :P Pędę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 16 Marca 2009 Autor Share Napisano 16 Marca 2009 Spokojnnie przemek nie będziesz miał tej przyjemności mi przywalić Za niedługo dam pierwsze fotki z budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 17 Marca 2009 Share Napisano 17 Marca 2009 Szupek, jest możliwość drukowania białych kalek, tylko trzeba kupic odpowiedni papier do drukowania takich kalkomani, gdzieś o tym czytałem ... ale jeszcze sprawdzę.. Pozdr Marcus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Kurcze każdy mówi co innego.Jeśli będziesz wiedział coś więcej to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Można kalki, ale po co, nie lepiej jest pomalować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Jak na swoim modelu pomalujesz literki i bedą idealne to masz u mnie zgrzewke piwa!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Szupek jest biały papier do kalkomani. Wtedy robisz sobie tylko kontur żeby wiedzieć gdzie wycinać i jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Aha, to przepraszam, jakoś tego nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekG Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Szupek to co jest na globie to niebieskie v8 i jakiś napis to idzie zrobić na tej foli co ja mam przygotowaną do mojej Scani całkiem fajnie to wyszło, ale białe literki to trochę lipa w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 szupek Jeśli masz problem ze zrobieniem biłaych napisów na bokach scanii to mam dla ciebie propozycję ,jak widzę soą to w miarę proste napisy napisane normalna czcionka ,przejdz się do sklepu papierniczego i kup arkusze z literkami do przyklejania ,przylep obramowanie literki i pomaluj na biało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 Kurna niewiem wtopiłem się po uszy. Te niebieskie napisy tak jak wspomniał PRZEMEKG to nie problem. Te białe napisy pod szybą to też nie jest tak źle bo moża je wykonać metodą ploterową bo są wmiare duże ale gorzej jest z tym adresem itp. na drzwiach. Ogólnie mam coś w tym stylu tylko że niebieskie Jeśli ktoś ma taki adres w koloże białym z jakiegoś innego modelu to bardzo bym prosił o pomoc.Tu daje fotki jak mniej wiecej to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Mała aktualizacja.Rama praktycznie skończona i przygpotowana do malowania(musze jeszcze przyklejić taki kątowniczek na ostatniej belce).Załozyłem piasty KFS.Okablowanie ramy itp. A oto fotki: Zapraszam do komentowania!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Jak na renowacje to bardzo dobrze zachowana rama !!Fajnie ,że jest okablowanie ramy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Jak na renowacje to bardzo dobrze zachowana rama Jak dla mnie to jest nowa rama... Elegancko jak na razie się prezentuje. Tak trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Z kąd ci przyszło do glowy że to jest renowacja ja nie popieram renowacji modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Bardzo ładnie idzie robota, aż mam ochotę na ruszenie mojej Scanii Trzymam kciuki i liczę na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Rama skończona już w 100% jutro bedzie w podkładzie.Zabrałem się już za silnik.Fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Witam Narazie wygląda ładnie czekam na podkład i lepsze fotki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Świetna robota Rama bardzo ładnie wydaje się być zrobiona Czekam na podkład Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szupek Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Rama w podkładzie i bazie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 22 Marca 2009 Share Napisano 22 Marca 2009 Chyba czeka Cię po przeschnięciu jeszcze jedna warstwa farby, bo widać, że Ci pospływała gdzieniegdzie . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi