Tomek Mroczkowski Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Podobnie jak Jakub Ślęczka i Robo87, trochę (w porównaniu z nimi to ja prawie nie mam modeli ) interesuje się Bundeswehrą. Tym razem kupiłem za ~80zł Pzh 2000 Revella w skali 1:35 (dla osób z mniejszym portfelem jest w 1:72) Teraz krótko o modelu. Model powstał w 1999 roku, jak na modele Revella ten ma kilkadziesiąt nadlewek na drobniejszych elementach, ale do usunięcia, nrazie nie zauważyłem żadnych wklęśnięć ani zapadnięć, słyszałem że model na sporo baboli i przydałyby się blachy, prawda przydały, ale ja ledwo uzbierałm na niego więc... Bardzo miłą niespodzianką jest aluminiowa lufa, która znajduje się w zestawie, nie wiem czy minusem (dla mnie plusem) są gumowe gąsienice, są miękkie, plastyczne, ładnie odlane choć mają sporo śladów po wypychaczu, kalki jak kalki Revella, ładne choć trochę grube, i krzyż husarski trochę ma przesunięć. Oczywiście wnętrza nie ma . Instrukcja dość czytelna, 16 stron w tym 4 z malowaniami. Model godny polecenia, ładnie będzie się komponował z innymi haubicami np. AS-90 czy Paladin Ok koniec czytania teraz oglądanie Wieeeelkie pudło Największa wypraska Układ jezdny Jakieś elementy... Lufa i gąski Kadłub i wieża Instrukcja i kalkomanie I kalkomanie w powiększeniu Kilka przydatnych stron podczas klejenia: http://www.primeportal.net/artillery/ulrich_wrede/pzh2000-2/ http://www.primeportal.net/artillery/gert/pzh2000_walk.htm Kilka fajnych ujęć http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:Panzerhaubitze_2000?uselang=pl Podczas strzelania http://www.youtube.com/watch?v=CR_9pcNT_Qs I wiele innych rzeczy po wpisaniu hasła PZH 2000 w google i YouTube Dziękuje za czytanio-oglądanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Rozumiem że poprowadzisz wątek warsztatowy? Chętnie zobaczę jak Ci wyjdzie w 1:35. Ja sobie go pokleiłem w 1:72 ale wyszedł mi nieładnie :( Był to mój pierwszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Ot taki Hummel ładne to ustrojstwo, tak jak wszystkie pojazdy Panzerwa... Bundeswehry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Panzerwa... Bundeswehry Nie bluźnij :> Ech mroko94 znowu plagiat, mu Wracając do modelu. Nie podobają mi się te gąsienice. Co to w ogóle za pomysł?! Już wole się męczyć z takimi gąskami jak w modelach 1/72 tej firmy... Na dzień dzisiejszy bym go nie kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Marca 2009 Autor Share Napisano 17 Marca 2009 Rozumiem że poprowadzisz wątek warsztatowy? Chętnie zobaczę jak Ci wyjdzie w 1:35. Ja też chętnie zobacze tankista17 Może i hummel tylko kaliber o 5mm większy rObO87 Niechęć gąskami jest no, no, no Wyobraź sobie SLT-56 i Pzh 2000... Pomyśl że sama lufa będzie miała ok 20cm A warsztat? Może będzie ale nie za szybko, trzeba się szkolno-fizycznie przygotować do tego monstrum:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Czy ktoś kompetentny (wiadomo kto :>) mógłby wypisać rzeczy, które KONIECZNIE należy poprawić w tym modelu? Może ma wady, ale jest to jedyny taki pojazd na rynku ( Revell ) i w związku z tym zamierzam go nabyć. Czyli jednak spełni się moje marzenie: die Bundeswehr im 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Też ją kiedyś robiłem, chyba z 7 lat temu. Aluminiowa lufa to plus, natomiast gumowe gąski to szajs, zero detali. A sam pojazd po złożeniu jest imponujący, nie wiem jak z odzwierciedleniem oryginału, ale na półce prezentuje się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Zamienniki do gąsek? Ni ch..a Barthass foto gdzie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Barthass foto gdzie jest? Hah, model nie nadaje się do publikacji (robiony parę lat temu a więc- malowany pędzlem, zero washów i innych pierdoł, ogólnie mówiąc kicha ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Czy ktoś kompetentny (wiadomo kto :>) mógłby wypisać rzeczy, które KONIECZNIE należy poprawić w tym modelu? Per priv wyjaśnię co i jak, zmieniałem, tudzież poprawiałem... Może ma wady, ale jest to jedyny taki pojazd na rynku Heh widzę, że się uparłeś, ale cóż chcąc mieć kolekcję "die neue Panzerwaffe", bez PzH2000 się nie obejdzie. Zawsze można poprawić to co się da, a pewne rzeczy po prostu olać. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Per priv wyjaśnię co i jak, zmieniałem, tudzież poprawiałem.. Tę wiadomość niestety usunąłem Heh widzę, że się uparłeś, ale cóż chcąc mieć kolekcję "die neue Panzerwaffe", bez PzH2000 się nie obejdzie. I nie odpuszczę Prędzej czy później zobaczycie foto na którym jest będą wszystkie dostępne pojazdy Bundeswehry 1/35 (mowa o pojazdach "narodowych") Wiem, powinienem się leczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Ponieważ dorwałem już ten model dodam coś od siebie. I rzeczą, która szokuje to ogroooooooooooooomne pudło (chyba od jakiś butów ). Kolejna sprawa to lufa... Naprawdę spory kawałek metalu, idealny do Gąski - najsłabszy element zestawu. O zamienniki trudno, więc pozostaje błoto... I na koniec same ramki. Jak na to patrzę (nadlewki, jakość plastiku) to wydaje mi się, że to nie Revell robił te ramki. Na szczęście jest niedrogi zestaw blaszek Eduard. Model jest naprawdę ogromny, a kosztuje ~80 zł. Naprawdę, rozmiar jest szokujący... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 rObO87 PzH ma spore pudełko, ale SCUD Dragona ma jeszcze większe PS. Kiedy warsztat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Ale SCUD nie ma takiej fajnej duuuużej lufy PS. Kiedy warsztat? W wakacje. Sesja idzie to się robi zapierdol związany z zaliczeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 rObO87 napisał: Ale SCUD nie ma takiej fajnej duuuużej lufy Ale SCUD ma duuuużą fajną rakietę I fajną, paSCUDną kabinę, a nawet dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi