kermit zaba Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Model katowany od półtora roku z długimi przerwami. Sam zestaw przedstawia się bardzo ciekawie. Posiada dużo szczegółów i jest całkiem nieźle spasowany (no może poza dachem przedziału desantowego). Warsztat opisany w tym wątku. Zapraszam do oglądania i komentowania A teraz parę detali: Osłony reflektorów i lina wyciągarki Przekładnia kierownicza Hak i stopień Rura wydechowa Tyle ode mnie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Witam! Będę miał zaszczyt skomentować pierwszy Model bardzo udany pod względem malowania jak i wykonania Widać mnóstwo włożonej pracy w detale Jedno co nieco zgrzyta to to że pojazd jest "ślepy" tzn. nie ma zaznaczonych wizjerów Wydaje mi się że dało by się łatwo temu zaradzić Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Hmmmmm Nareszcie w galerii. Chociaż szkoda bo był to jeden z moich ulubionych warsztatów. Więc tak: za osłony reflektorów za hak, rurę i wyciągarkę za spawy za malowanie i brudzenie. Małe minusy to "zlewne" detale: łopata z tyłu. drzwi, wizjery. Taki ten model jest niestety i trzeba by wszystko robić od nowa... Wyciągnąłeś z niego ile można było nie robiąc go w zasadzie od podstaw. GRATULACJE. No i jeszcze , że nie hitlerowski za to, że powojenny, Pozdrwiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 Panowie, co ja biedna Żaba mogę powiedzieć... W alkoholizm popadnę przez te pochwały Temir też mnie bolą te wizjery... Ale już nie miałem na to koncepcji. Myślałem, żeby spiłować je o jakiś milimetr, a później dorobić ten owal z drutu, albo blaszki. Pojawiła się też myśl, żeby wyciąć środek, ale bez jakiegoś frezu nie dałbym rady utrzymać tej samej grubości ścianki na całej długości... Wybrałem mniejsze zło TankRed1070 postaram się nie zawieść przy budowie następnego BTRa, tym razem 8-kołowego osłony są genialne i nie zamierzam być skromny jeżeli chodzi o ten element Hak był cięty, gięty i gnieciony, ale efekt zadowala mnie w zupełności. Spawy mogłyby być bardziej pokarbowane i przez to lepiej przyjąć łosza, a lina wyciągarki? Hmmm... Cieszę się, że ładnie siadła na zderzaku i nie połamała haków które są dość drobne i delikatne. Malowanie i brudzenie? eeeee, mogło być lepiej... Najgorsze są te kłaczki których od ścierania washa nie mogę się pozbyć Łopata faktycznie po malowaniu wygląda dość płasko, następnym razem trzeba będzie to wziąć pod uwagę. Z wizjerów już się tłumaczyłem, ale drzwi? Wydaje mi się, że ich jedynym minusem jest to, że są zamknięte, a poza tym 'drobiazgiem' jest ok Co miałeś na myśli? No i jeszcze , że nie hitlerowski za to, że powojenny Sam bym lepiej tego w słowa nie ubrał Polecam przeczytanie "www.1939.com.pl" i jej kontynuacji "www.1944.waw.pl", Pan Ciszewski chyba wzorował się na naszych forumowych 'bitwach' Dzięki za opinie i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 drzwi? Wydaje mi się, że ich jedynym minusem jest to, że są zamknięte, a poza tym 'drobiazgiem' jest ok Co miałeś na myśli? No też są takie "zlewne" zwłaszcza zawiasy i górne części z oknami. Ale jak pisałem ten model tak ma ;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubert72 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 Witam Model bardzo fajnie wykonany szcególnie duży + za osłony reflektorów. Można wiedzieć jakich farbek uzyłeś do kamo bo jakoś bardzo fajnie te kolorki wyglądaja. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 20 Marca 2009 Autor Share Napisano 20 Marca 2009 TankRed, ja dalej będę się trzymać tego, że drzwi tragiczne nie są Co najwyżej wash mógłby być mocniejszy w celu ich uwypuklenia. A swoją drogą w okolicach haka zrobił mi się odprysk do gołego plastiku. Po tych wszystkich zabiegach malarskich grubość całej powłoki jest porównywalna z powłokami samochodowymi hubert72 Obydwie bazowe to emalie MM. Oliwkowa to Oliwe drab flat, a 'piaskowa' to Wood flat. Numerów niestety Ci nie podam, bo nadruk na etykiecie bardzo szybko się ściera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 20 Marca 2009 Share Napisano 20 Marca 2009 TankRed, ja dalej będę się trzymać tego, że drzwi tragiczne nie są A ja wcale nie twierdzę że są tragiczne. Są jakie są. Widzę tylko zdjęcia. Nie przejmuj się. Ogólne wrażenie modelu jest bardzo fajne. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermit zaba Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Wszystko jasne Gratuluje Teciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi