imt Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Poszukuję zdjęcia, a dokładnie zdjęcia kabiny, a uściślając jeszcze bardziej to jej fragmentu pod owiewką, przed celownikiem do wersji MF. Może doś przewrotnie zaczynam ale przy okazji rezerwuję miejsce pod przyszłą relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Nie wiem, czy o coś takiego Ci chodzi: Niestety, na chybcika znalazłem tylko do wersji pmf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 O coś takiego. najlepiej fotki z 4 stron, ale do wersji MF. Do PFM mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Nie obiecuję, zobaczę co mam, lub znajdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Ja też poszukam. Tu na razie zdjęcia zdemontowanego celownika (znalezione na Allegro): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Irku, a w jakim malowaniu robisz tego MF? Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Kurde, nie pamiętam, kto robił fotki MiG-21 pomalowanego w Miecznika? Nie Ty, Wojtku? Może ten ktoś ma i zbliżenia zza kabiny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 To wersja MF zdjęcia pochodzą z książki WWP MiG-21 MF Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 10 Października 2006 Autor Share Napisano 10 Października 2006 Wielkie dzięki oto właśnie chodziło . Swoją drogą ksiązki wydawnictwa WWP są bardzo przydatne. Mam z tej serii Mi-24 i Sea King'a. cytat: "a w jakim malowaniu robisz tego MF?" Najbardziej prawdopodobnie będzie to 28 PLM nr 7913 lub 8004. Czyli cały srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek g. Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Znalazłem jeszcze to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 "a w jakim malowaniu robisz tego MF?" Najbardziej prawdopodobnie będzie to 28 PLM nr 7913 lub 8004. Czyli cały srebrny. Lokalny patriotyzm Ja swojego zrobię szaro-szarego z Łasku Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 10 Października 2006 Share Napisano 10 Października 2006 Ja swojego zrobię szaro-szarego z Łasku Numer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Witam Numer to: "7809" z 10 ELT. Jakby ktoś chciał zrobić sobie kiedyś takiego Miga-21 to zacytuje fragment korespondecji z Darkiem Jakubczakiem, autorem tegoż malowania: Samolot 7809 był pierwszym łaciatym Migiem w 10 elt pomalowanym na zlot dowódców dla ppłk Śliwki. Pamietam że zrobiłem kilka schematów okolicznościowego malowania m.in był schemat tygrysi, płomienie na kadłubie i krawędziach natarcia skrzydeł oraz projekt z wielkim smokiem na kadłubie i stateczniku pionowym (smok w krakowskiej czapce to pierwsze godło 10plm). Ostatecznie korpus zgodził sie na kamuflaż łaciaty. Odtworzenie na modelu tych kolorów będzie bardzo trudne gdyż my wymieszaliśmy szarą farbę ze srebrzanką co w rzeczywistości dawało kolor coś w rodzaju szary metalic. Moim zdaniem najbardziej odpowiednie odcienie szarości to góra HUMBROL 127 i 126 natomiast spód to 50% HUMBROL 127 i 50% białej. A tak wygląda ten Mig wg instrukcji Ardpolu http://www.plastikowe.pl/images/zestawy/ardpol/72301/72301-06.jpg Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Numer to: "7809" z 10 ELT. ZDRAJCA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Numer to: "7809" z 10 ELT. ZDRAJCA !!!! Ja zdrajca? A kto zrobił Miga-29 w barwach niemieckich?? Ja to przynajmniej polskie malowania tylko robię Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 W 28 plm nie latały 2dziewiatki :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 W 28 plm nie latały 2dziewiatki :-))) To nie jest tłumaczenie i powód aby ją zrobić z czarnymi krzyżami... Zawsze można było zrobić w barwach 1 elt Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Ja zdrajca? A kto zrobił Miga-29 w barwach niemieckich?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fiedotow Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 Numer to: "7809" z 10 ELT. Zdjęcia i malowania w Model Fanie 9/2002 i 2/2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 A kalki do skali 1:32, 1:48 i 1:72 w Top Shots z Kagero Tam też sporo zdjęć Migów można znaleźć... Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 No tak kalki mamy ale co z napisami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 No tak kalki mamy ale co z napisami Malkontenci ;) Ja tam będę kleił te z zestawu Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 W tej skali ? Za wyrazne. Ja na ten przyklad przy planowanej 9111 musze czekac az sie pojawia takowe czyli nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 11 Października 2006 Share Napisano 11 Października 2006 A ja zaszaleje i nie będę czekał A zupełnie inną kwestią pozostaje kiedy zacznę robić swojego "emefa". Na razie rok "pułkuje" Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi