szlachcik1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Napisano 12 Kwietnia 2009 Od siebie napiszę, dzięki za zdjęcia stelaża bo właśnie też będę robił w swoim VW podobny, jest na czym się wzorować :> modelki przyjemny Cytuj
Panzer4 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Napisano 12 Kwietnia 2009 dziura, dziura, dziura idealnie widoczna na zdjęciu! Już jej nie ma: zaszpachlowana i wyszlifowana Od siebie napiszę, dzięki za zdjęcia stelaża bo właśnie też będę robił w swoim VW podobny, jest na czym się wzorować Stelaż jest uproszczony, także ostrożnie z wzorowaniem się. Nie robiłem go dokładnie bo i tak brezent przysłoni większość konstrukcji. Niemniej w kolejnym Kublu będę już robił dokładnie całą konstrukcję. Cytuj
szlachcik1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Napisano 12 Kwietnia 2009 Nie robiłem go dokładnie bo i tak brezent przysłoni większość konstrukcji. To normalne, że część zasłoni. Mimo to będę się wzorował na tym fragmencie bo te zestawowe są strasznie kijowe, a w szczególności w modelach Italeri :] Cytuj
Panzer4 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Napisano 21 Kwietnia 2009 A teraz wygląda tak: W ostrym słońcu wyszły jakieś dziwne przebarwienia ale gwarantuje, że ich nie widać w "normalnych warunkach" Cytuj
Panzer4 Napisano 17 Maja 2009 Autor Napisano 17 Maja 2009 Dzisiaj już w "kamuflażu". Model prezentuje "malowanie błotne" charakterystyczne dla pojazdów przywiezionych do Afryki w pierwszym rzucie, a jeszcze przed przybyciem/zdobyciem farb w kolorze piaskowym. Posiłkowałem się zdjęciami znalezionymi w necie i w literaturze. Tak więc zaręczam - nie ma w tym przesadyzmu jeżeli chodzi o ilość "farby" na pojeździe. Pozdrawiam! Cytuj
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Napisano 18 Maja 2009 ...ładny , chociaż celtę okrywającą koło może bardziej zróżnicować by się przydało Cytuj
Panzer4 Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 Dzięki! Jak wynajdę pomysł to cos z nią zrobię jeszcze. Tak samo jak z dachem z tyłu. Cytuj
Panzer4 Napisano 18 Maja 2009 Autor Napisano 18 Maja 2009 U mnie to nie tradycyjnie, bo po raz pierwszy się pobawiłem w takie eksperymenta, ale tak - z chusteczki układanej na wodę i usztywnianej mat coat humbrola Cytuj
Panzer4 Napisano 25 Maja 2009 Autor Napisano 25 Maja 2009 Szybka. Tylko 17 części w sumie. Pomaziana maskolem przed malowaniem i brudzeniem. Awers i rewers. Pozdrawiam, Radek Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi