szlachcik1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Od siebie napiszę, dzięki za zdjęcia stelaża bo właśnie też będę robił w swoim VW podobny, jest na czym się wzorować :> modelki przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 dziura, dziura, dziura idealnie widoczna na zdjęciu! Już jej nie ma: zaszpachlowana i wyszlifowana Od siebie napiszę, dzięki za zdjęcia stelaża bo właśnie też będę robił w swoim VW podobny, jest na czym się wzorować Stelaż jest uproszczony, także ostrożnie z wzorowaniem się. Nie robiłem go dokładnie bo i tak brezent przysłoni większość konstrukcji. Niemniej w kolejnym Kublu będę już robił dokładnie całą konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Nie robiłem go dokładnie bo i tak brezent przysłoni większość konstrukcji. To normalne, że część zasłoni. Mimo to będę się wzorował na tym fragmencie bo te zestawowe są strasznie kijowe, a w szczególności w modelach Italeri :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 21 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2009 A teraz wygląda tak: W ostrym słońcu wyszły jakieś dziwne przebarwienia ale gwarantuje, że ich nie widać w "normalnych warunkach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Dzisiaj już w "kamuflażu". Model prezentuje "malowanie błotne" charakterystyczne dla pojazdów przywiezionych do Afryki w pierwszym rzucie, a jeszcze przed przybyciem/zdobyciem farb w kolorze piaskowym. Posiłkowałem się zdjęciami znalezionymi w necie i w literaturze. Tak więc zaręczam - nie ma w tym przesadyzmu jeżeli chodzi o ilość "farby" na pojeździe. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 ...ładny , chociaż celtę okrywającą koło może bardziej zróżnicować by się przydało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Dzięki! Jak wynajdę pomysł to cos z nią zrobię jeszcze. Tak samo jak z dachem z tyłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Osłona na koło tradycyjnie z chusteczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 U mnie to nie tradycyjnie, bo po raz pierwszy się pobawiłem w takie eksperymenta, ale tak - z chusteczki układanej na wodę i usztywnianej mat coat humbrola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Szybka. Tylko 17 części w sumie. Pomaziana maskolem przed malowaniem i brudzeniem. Awers i rewers. Pozdrawiam, Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi