luk_p Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Witam serdecznie, przedstawiam moją drugą po MACKu złożoną ciężarówkę. Choć powstawała w równie ekspresowym tempie (2 tyg) to poświęciłem jej więcej uwagi i czasu (przebywanie w domu na L4 wcale nie musi być nudne;) Model sklejało mi się bardzo przyjemnie, nie było żadnego problemu ze spasowaniem części jak to miało miejsce w MACku od AMT. Rama i kabina malowane spreyami Motip, detale farbkami humbrol i model master. Walczę ze sobą czy zostawić ją czystą czy pobawić się w brudzing....Myślę też o przeniesieniu telewizora znad łóżka na deskę rozdzielczą i wzbogaceniu wnętrza plakatami itp..ale wszystko w swoim czasie;) kilka zdjęć z budowy: viewtopic.php?t=13485 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
punio Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 No fajny kenwordzik czysto sklejony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondi93 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 powiem krótko, Genialny!!!, to jest to amerykańska ciężarówka w czarnych barwach i z dużą ilością chromu, model na prawde świetny jak dla mnie, mam pytanie sklejałeś jakieś modele wcześniej przed mackiem jeszcze?? niekoniecznie ciężarówki?? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_p Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 szczerze to mój drugi model, wcześniej bawiłem się tylko w brudzing już gotowych metalowych samochodów (dwa z nich w galeriach). MACK był pierwszy i teraz jak na niego patrze to rzeczywiście już nie podoba mi się tak jak wcześniej a z Kena jestem naprawdę zadowolony:) dzięki za miłe słowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kondi93 Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Nooo to kolego, jesteś przez Boga obdarzony naprawdę duuużym talentem w tym fachu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bodzio Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Całkiem ,całkiem Model prezentuje się znakomicie . Brak jakich kol wiek zastrzeżeń Jedynie to może to że kabina mało się świeci,chyba nie było bezbarwnego ? Ale i tak mi się podoba Moim zdaniem nie brudź go P.S. Nieźle jak na dwa tygodnie klejenia Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luk_p Posted March 27, 2009 Author Share Posted March 27, 2009 kabinę najpierw pomalowałem czarnym matowym ale nie było to do końca to o co mi chodziło więc pokryłem ją dwoma solidnymi warstwami błyszczącego bezbarwnego...może gdybym zrobił jeszcze polerkę błyszczałby się bardziej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elefantes Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Miałem ten model kiedys na warsztacie i miło go wspominam. Twoja wersja bardzo mi sie podoba, pasuje kolor czarny jak nic Kolorystyka wnetrza tez bardzo dobrze dobrana. Wszystko ładnie i czyściutko, ja bym nie brudził... No, może bym zamalował grill na czarno ale tak tez jest dobrze. pozdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tornado Posted March 27, 2009 Share Posted March 27, 2009 Ładnie i czysto zrobiony model Doradzam zastapić fabryczne anteny np. włosiem z miotły, efekt będzie o wiele lepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek Tul Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Jak na twój drugi model, to rewelacyjnie wyszedł podoba mi się. Też sklejałem ten model, trochę już dosyć dawno, ale też miło go wspominam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts