Jendrass1 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 (edytowane) Będąc w KMW w Brukseli można łatwo natrafić na francuski ciągnik Renault UE jednak już przerobiony przez Niemców - dobudówka dla strzelca km. Mi udało się odnaleźć pod plandekami sprowadzony niedawno do muzeum Renault UE ale w oryginalnej wersji i malowaniu francuskim, dodatkowo miałem do wglądu przyczepkę amunicyjną. Tu uwaga, powszechnie używaną w przedwojennym WP w jednostkach TKS/TK-3. Śmiesznie było bo mechanicy-konserwatorzy gapili się na mnie jak na warianta - facet w garniturze, z ID UE, aktówką i aparatem w ręku włazi pod plandeki ... Garnitur mam do prania - musiałem nawiać z praktyk żeby tam iść. Zarówno ciągnik jak i przyczepka są rzadkością. Renault UE jako Munitionsschlepper Renault UE(f) - stan zły, wymaga remontu. Oryginalna niemiecka farba. Renault UE (francuski) - stan dobry/dobry +, myślę że będzie uruchomiony. Zestaw ciągnik + przyczepka, można też zobaczyć tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Mus%C3%A9e_des_Blind%C3%A9s Może się komuś przyda do nowego zestawu tamki lub mirage. Wnętrze Wersja niemiecka Edytowane 27 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Ten ciągnik od Mirage, to ja kiedyś sklejałem jeszcze jak istniał klub modelarski w moim mieście. Nawet dobrze mi wyszedł, jak na tamte dawne czasy, tylko szkoda, że podczas likwidowania klubu ktoś mi ten model wyrzucił. Na pewno kiedyś wrócę do tego modelu, bo bardzo mi się spodobał więc Jendrass1 za fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 27 Marca 2009 Share Napisano 27 Marca 2009 Proszę o uzupełnienie postu widocznymi zdjęciami. Linki w tym dziale do galerii autorskich są nie dopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 27 Marca 2009 Autor Share Napisano 27 Marca 2009 Edit... Proszę trzymać się tematu... Admin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi