mart72 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Kilka wątków warsztatowych zaczętych, żaden się końca doczekać nie może, a ja jadę z nastepnym. Samolocik leżał w szafce już jakiś czas, ale parę dni temu zacząłem czytać książkę o wojnie domowej w Hiszpanii i mnie wzięło na muchę: nieśmiałe początki: poważnie rozważam dorobienie pasów do fotela pilota, no ale u mnie od pomysłu do ewentualnej realizacji dłuuuga droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Zrób pasy, zrób Taśma Tamyii w dłoń i do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Taśma Tamyii w dłoń i do roboty Z taśmy Tamiyi? Nie przyszło mi to to głowy. Planowałem wyciąć z puszki po coli, ale warto przemyśleć sprawę Czyli... zaczynamy myślenie od początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Ponoć taśma jest najlepsza... ja sam robię ze wstążek z prezentów xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Od rana pieszczę kabinkę, choć raczej za dużo widać nie będzie po sklejeniu kadłuba. I zacząłem robić pasy. Niestety raczej uproszczone będą. Pod zagłówkiem powinien chyba jeszcze być poziomy pasek, do którego są przymocowane. Nie dam rady na obecną chwilę - brak umiejętności jachud3 - dzięki za sugestie dotyczące materiału na pasy. Przetarłem całość pastelem, niestety po położeniu lakieru znikł. Czy takie specyfiki jak pastel, ew. pigment kładzie się przed, czy po lakierowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 jachud3 - dzięki za sugestie dotyczące materiału na pasy. nie ma sprawy Czy takie specyfiki jak pastel, ew. pigment kładzie się przed, czy po lakierowaniu? A to zależy chyba od sposobu malowania... jeśli malujesz pędzelkiem to pigmenty lepiej po, gdybyś zrobił na odwrót, cały pigment albo poprzyczepiałby się do pędzla, albo zmienił kolor (ja tak raz miałem.) Aerografem - nie wiem za bardzo jak to jest bo nie posiadam takowego wynalazku, ale raczej lakier nakładać po. Jak na razie kabinka ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ja nakładam po, kiedyś lakier zepsuł mi cały efekt. Aha, piszę odnośnie suchych pasteli, bo z pigmentami nie miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 Werniks akrylowy Talensa nie wytrzymał terpentynowego washa Zżarło go i odbarwiło malowanie na burcie. Będę musiał zaretuszować pędzlem. Odpuszczę sobie wash wewnątrz. Chyba, że zakupię gotowy specyfik Miga albo Vallejo. Widziałem gdzieś w necie wash Vallejo. Podobno tani. Nie wiecie czy gdzieś w Warszawie można to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Werniks akrylowy Talensa nie wytrzymał To nadal go stosujesz? Nie wiem czy dobrze pomnę, aleś na niego strasznie narzekał chyba :[ Aha, jak chcesz klamry do pasów, to mam drucik w zapasie, daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Werniks akrylowy Talensa nie wytrzymał To nadal go stosujesz? Nie wiem czy dobrze pomnę, aleś na niego strasznie narzekał to chodziło o podkład Vallejo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi