TomaszDudek Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Witam ta scania jest 1 z 5 łańcuchów projektu SCANIA SERIA 2.3 w którego skład wchodzi 143 6x2 2 osie skrętne 142 8x4 /8x2 niska kabina 143 streamline 6x2 pod solówkę krótka kabina na poduszkach os wleczona 143 streamline originalna bądź stuningowana albo z niskim dachem niewiem jeszcze No i bohaterka tematu kilka fotek ramy oraz kabelków przy których dorabianiu posiłkowałem się relacją kolegi VOSEBA Czekam na wasze komenty . Strangers to reason, our bleeding hearts so cold, Life brings a change in season, fear will blind the soul, In the silence one moment alone, Cast away scattered far on the wasteland. Sever the soul from the forgotten sickness, escape this life, Challenge the dream before the long departed a mindless rhyme, Whoa, oh, oh, Hear the burning thunder roar, Whoa, oh, oh, oh, oh, ohhh. Whoa, oh, oh, Still lost in a fire storm, Tonight we feel the past return. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falarek Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Dość zawile to napisałeś z tego co rozumiem masz zamiar zrobić 5 różnych modeli Scanii w wyżej wymienionych konfiguracjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Witam! Projekt zapowiada się bardzo ciekawie. Najbardziej podoba mi się 4-osiowa i 3-osiowa z ostatnią wleczoną. Powodzenia i czekam z niecierpliwością na aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 No to proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 No całkiem fajnie Masz koncepcje jak bd je malował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 30 Marca 2009 Autor Share Napisano 30 Marca 2009 Zderzak 143 z 2 skrętnymi jak w katalogu biała ram i czerwona kabina . 8x4 czerwona rama biała kabina . Solówka biała albo niebieska rama kabina czerwona albo niebieska z kalkami od streamlinki . streamlinka malowanie firmowe albo jakiś tuning a roadrunner jak na pudle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Fire still burnts ... Felgi przednie będą z zestawu konwersji bo jakoś bardziej mi do gustu przypadły ,silniczek zyska kilka drucików oraz kolorek pale green z domieszka niebieskiego tak aby przypominał kolor seryjny ,natomiast rama zostanie upiększona na czerwono chłodnica będzie czarna no chyba że ma być w kolorze ramy ? Na jaki kolor pomalować wiatrak z chłodnicy na biało może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Marca 2009 Autor Share Napisano 31 Marca 2009 Kablowanie silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Widząc jak wielkim zainteresowaniem cieszy się moja relacja postanowiłem wrzucić kolejne fotki . Silnik do t142 oraz krótka kabina do streamlinki solówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Zapowiada się bardzo ambitny projekt . Czekam z niecierpliwością na pierwsze fotki 143 6x2 w dwóch wersjach 6x2 Okablowanie wiadomo nieźle nawet Sam w to się ostatnio bawię, i wiem już jak bardzo nikle moje kabelki mają się do oryginału ... Ale cóż zrobić ,czekam na kolejne fotki . Powodzenia i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 No Tomku widać że masz rękę do modeli. Zasiadam i kibicuje a w szczególności tej scanie z serii 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Jak je skończysz to flota będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Zapowiada się ciekawie... Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Ciekawa ta scani 4 osowa, ma coś co mozę jakos pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Kurde fajna ta skanka, truckmam a masz może plany takiej samej w konfiguracji podwoźia bo sie na takie coś nastawiam powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 4 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2009 truckman Chciałem taką bardzo ale niemam jej wymiarów pozatym to 3 a tam są inne siłowniki i w ogóle masakrycznie dużo kabli . ITALERITRUCK Ciężko ci będzie znaleźć dokładnie taką Seria 2 lub 3 ,jeśli chceszz 4 albo r to chyba mam . I w ogóle dzięki za komenty poke . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 To moglbys mi przesłać na Pw palny tych scani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 truckman Chciałem taką bardzo ale niemam jej wymiarów pozatym to 3 a tam są inne siłowniki i w ogóle masakrycznie dużo kabli .A te plany co Ty dałeś to nie jest ta rama? I wogóle nie rozumiem wątku z siłownikami? A kable... duży ciekawy model to i kabelków trochę musi być, ale chyba o to chodzi by model był skomplikowany i dużo bajerów posiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 truckman Nie ta co ja robię to podwozie pod jakaś wywrotkę albo solówkę a nie pod ciągnik siodłowy , a jesli biega o siłowniki Tam w tej ramie jest taki rozpie..... że nie mam tęczowego pojęcia jak to zrobić poza tym popatrz na siłowniki jak sa zamocowane ,dlatego robię serie 2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziś w przypływie braku weny na sklejanie postanowiłem coś pomalować ,miał to być bak z hondy repsol , ale jak zobaczyłem kolor niby to pomarańczowy zwątpiłem , i tak ni z gruchy ni z pietruchy zaczołem malować ramę od ani i zobaczyłem że kolorek chwyta na czarny plastik ,no i się rozpędziłem i oto efekt Ciągle mam dylemat czy robić wersje z karaju dziobaków czy tez zwykłą ,najchętniej zrobiłbym 2 ale ma tylko 1 anie niestety ale kto wie ,a 2 była by 2 osiowa z krótka kabiną . Jeszcze pytanko jak te felgi się prezentują z resztą modelu (oczywiście w wersji australijskiej ) mam jeszcze 2-3 zestawy felg do wyboru ,więc na coś się muszę zdecydować . Pościć proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Jeśli to ma być wersja australijska to felgi pasują jak ulał! Tylko wydaje mi się kabina za małą jak na tamte rejony! Jeszcze jakiś kangur z przodu, chromowane części i kilka naczep sprzężonych i będzie naprawdę pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Naczep nie będzie bo nie mam, a kabina będzie tak bo większych seryjnie nie było spoilery dojdą i kangur rzecz jasna też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Kwietnia 2009 Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Polecam Ci DupliColor Ral3020 półmat, w mojej Scanii jest taki czerwony :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 irizar No tak kolor dobry tyle że pewnie nie kryje na czarny plastik , a mi się niechce podkładu robić pozatym ten kolorek mi odpowiada ,Największy meksyk będzie przy malowaniu tej czerwonej kabiny od 6x2 mam już pomalowaną na srebrno teraz taśma w miejsce pasków i malowanie humbrolem niestety . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi