kondi93 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam, ja się zajmuje od niedawna klejeniem modeli ale trucków. Kompletnie się nie znam na samolotach, ale kiedyś za dyche miałem okazje nabyć od kolegi samolocik, więc nabyłem, bo co mi szkodzi. Jest to P-37B Łoś II firmy MasterCraft. Ogólnie jakość modelu fatalna, miliony nadlewek, niespasowane (polska firma). Kalkomanie też jakiejś złej jakości bo jedna jakaś jest jakby "pocięta" na skrzydle co widać na załączonym obrazku, i dziś zauważyłem że zgubiłem gdzieś kawałek litery K na tyle samolotu. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Nawet, fajny tylko czemu nie pomalowałeś owiewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Pilnik i szpachla też by się przydały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 O, współczesny samolot... (szachownice) Dziury, szpary i inne rowy... kalkomanie się ledwo trzymają i łamią... no model do poprawy, ale jeśli Ci się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 Kolego,mam nadzieję że te"trucki"wychodzą Ci lepiej;) Warto trzymać się instrukcji...szachownice na górnej powierzchni faktycznie powinny być rozmieszczone niesymetrycznie;) Skoro robisz"trucki",to z pomalowaniem ram osłony kabiny nie powinieneś mieć problemów. Czołem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondi93 Napisano 1 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2009 i tu właśnie wychodzi to że nie znam się na samolotach ;), patrząc w instrukcje na te niesymetryczne szachownice nie mogłem przeboleć że bedą niesymetryczne, rozważałem nawet błąd w intrukcji, i w końcu dałem je symetrycznie ;) wiem że to śmieszne, ale ja nad tym nie boleje, jaki jest taki jest i dobra, skleiłem go bardziej ot tak, żeby skleić, nie wiem czy jest zgodny z oryginałem, co mu brakuje to brakuje, a zdjęcia dodałem ot tak żebyście sobie popatrzyli ;p, a nad "truckami" napewno się bardziej staram, no i dużo wiecej o nich wiem ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 1 Kwietnia 2009 Share Napisano 1 Kwietnia 2009 a zdjęcia dodałem ot tak żebyście sobie popatrzyli ;pTo ja Ci ot tak odpiszę. No ok, ten musiał powstać, żeby następne były lepsze. Pracuj dalej, ale z regułami sztuki i pokaż model, do którego się przyłożysz. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi