Marcin1990 Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 (edytowane) Będzie to zestaw Mana Tga z przyczepa typu triadem. Zabudowa to bedzie izoterma, wzieta z chłodni. Będę próbował zrobic instalacje pneumatyczna i moze elektryczna w przyczepie. ( bedzie ona na zwykłych kolach jakie sa seryjnie dawane do modeli naczep). Co do Mana, bedzie to 5 Star, z osia wleczona, i z Super Singlami. To chyba wszystko. W weekend dam moze pierwsze fotki. Ta fotka dała mi pomysł. A tak mniej wiecej bedzie wygladac, tylko beda 3 osie i oczywiscie inny kolorek. Edytowane 29 Listopada 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 No miałem akurat w planach też zrobic TGA w takiej wersji no ale ty byłesś pierwszy No ale powodzonka w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 16 Października 2006 Autor Share Napisano 16 Października 2006 Alez bardzo zapraszam, do budowy tego zestwiku. Beda 2 fajne zesatwy Ja Mana bede budował bardzo powoli bo mam jeszcze do zrobienia Scanie a poza tym mam szkole, gdzie nauki nie jest malo. PS masz moze jakies dokładne lub wieksza ilosc fotek triademów?? Bo to co ja mam to prawie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Ja też jestem '90 tak więc czasu dużo też nie mam i też mam jeszcze do skończenia zestaw a co do zdjec mam tylko dafa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 16 Października 2006 Share Napisano 16 Października 2006 Jeśli nie umiecie sobie znależśc soie to zaglądnijcie tutaj : http://www.fotocommunity.de/pc/pc/cat/2858/display/5022054 http://www.nor-truck.de/norwegen.htm http://www.lkw-infos.eu/ Pszepraszam chciałem napisać że tu można znaleść coś ciekawego (pouczony przez admina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 17 Października 2006 Autor Share Napisano 17 Października 2006 Dziekuje, ale czy ja napisałem ze nie umiem sobie znalec albo cos w tym stylu?? Poprostu nie znalazłem wiekszej ilosci ciekawych fotek i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 20 Października 2006 Autor Share Napisano 20 Października 2006 Ma ktoś moze fotki lub plany okablowania w Schmitzce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 21 Października 2006 Autor Share Napisano 21 Października 2006 A wiec tak jak mowiłem daje pierwsze fotki. Po wczorajszych i dzisiejszych pracach posklejałem, poszpachlowałem i poszlifowałem ramę. Ma ona 36 cm jak by to kogos interesowało. Do tego doszła czesc sklejonej budy, która pojdzie na Mana. Nie wiem czy pisałem, ze material pochodzi od starej naczepy chlodni. dobra daje foty. Rama Buda Jeszcze dziś postaram sie zaczac improwizacje z pneumatyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 22 Października 2006 Autor Share Napisano 22 Października 2006 Nastepna mala aktualizacja. Prawie skonczylem instalacje pneumatyczną (poduszki) i czesc instalacji elektrycznej. Przygotowałem rowniez instalacje do hamulców. Dobra daje fotki Zderzak Zbiorniki na powietrze do hamulców wlasnej roboty, beda jeszcze szpachlowane ;) Mini skrzynka elektryczna Przymiarka ze skrzynka Przewody w ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 6 Listopada 2006 Share Napisano 6 Listopada 2006 a jak chcesz zrobic zaczep do tandemy do solowki i przyczepy no i jak maja dzialac te poduczki powietrzne a raczej pneumatyczne zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 7 Listopada 2006 Autor Share Napisano 7 Listopada 2006 To jest oczywiscie imitacja instalacji. A dyszel i mocowanie dyszla robie z PCV-ki. Nad zaczepem sie jeszcze zastanawiam. Moze wezme go z klocków lego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 9 Listopada 2006 Share Napisano 9 Listopada 2006 wiesz jak zrob jak ci zostal kawelek ramy od tej chlodni to jakos go oszpachluj zrob dziurke taka mala zeby weszla a zaczep do solowki widzialem w KES jak sie dobrze nie myle ale przyczep do tridema nie widzialem ale raczej tylko zaczep do solowki bylby ci potrzebny a do przyczepy bys se dorobil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 9 Listopada 2006 Autor Share Napisano 9 Listopada 2006 Dzieki. Jeszcze nad tym pomysle. Bo teraz zaczynam robic Mana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 to przeslesz fotki mana z budowy a bedzie mial skretna os ten man ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 sory ze post za postem ale jakiej szpachli uzywasz do modeli odrazu dzieki z dory i powodzenia w sklejaniu mana no i przyczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 11 Listopada 2006 Share Napisano 11 Listopada 2006 Jeśli mogę poradzić, to osobiście polecam szpachlę NOVOL. Bardzo dobra. Narazie zbyt wiele nie widać, ale życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 12 Listopada 2006 Autor Share Napisano 12 Listopada 2006 Ja uzywam szpachli Revell Plato. FOtki oczywsicie dam, ale narazie nie robie bo nie mam zbytnio czasu. Co do osi to sie zastanawiam, ale chyba dam skretna od Volva. PS nie ma ktos zawieszenia tylnego i nadkoli od MANa na sprzedaz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 23 Listopada 2006 Share Napisano 23 Listopada 2006 no jak tam ida postepy w budowaniu przyczepy bo i ja mam plany na taki zestaw nawet juz sciagnelem zdjecia z przyczepem i zaczepem tylko czekam na model i bede bral sie do pracy ale jeszcze chlodnie musze ukonczyc no i scanie ktora podobno mi nie wyszla no ale jakos jeszcze ujdze pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 25 Listopada 2006 Autor Share Napisano 25 Listopada 2006 A bardzo powoli do przodu. Czekam na drugiego mana zeby zaczac skladac slowke MAM wszystko poszpachlowane. Dzis postaram sie wszystko wyszlifowac i zaczac robic wnetrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 26 Listopada 2006 Share Napisano 26 Listopada 2006 no to spoko ale poco ci drugi man zeby robic solowke ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Listopada 2006 Share Napisano 27 Listopada 2006 Narazie skleja naczepkę. Jak przyjdzie man to dorobi wózek i pod sklejonego i przerobionego na solo mana podczepi naczepkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 27 Listopada 2006 Autor Share Napisano 27 Listopada 2006 Dokladnie. Z drugiego mana biore zawieche i blotniki. Chetni na jakies czesco od Mana?? A i jeszcze przednia os z felgami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 no moze i tak ja chce inaczej zrobic to co ty robisz no ale dobra nie moja robota to sie nie wtrancam czekam na fotki z dalszej pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 3 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2007 Ojojoj moj temat spadl az na 4 storne... ;( Aktualizacja. Pogrzebalem troche przy MANiku i oto efekty: Poszpachlowana i wyszlifowana rama, majaca ksztalt ceownika . Szpachlowalem ja 3 rzy by uzyskac zadowalajacy mnie efekt. Zalozylem juz zawiesznie przednie i tylne jak i oski, z tym ze os wleczona nie jest jeszcze sklejona bo mam problem z jej umiejscowniem. Przednia os jest oczywiscie skretna. przedluzylem i poszpachlowalem II raz zbiornik. Skrocony 2 zbiornik poszpachlowany I raz Buda sklejona i poszpachlowana Wstepnie poprawione nadkola I mala przymiarka Prosze o komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Kwietnia 2007 Share Napisano 3 Kwietnia 2007 Wszystko jak narazie wygląda bardzo ciekawie. Zastanawiam się jednak czy tylne osie nie powinny być umieszczone nieco bliżej siebie. Może to wina zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi