tomek14147 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Wziąłem się ostro do roboty i zakończyłem budowę modelu (przynajmniej tak mi się wydaje). Za radami bigmodel'a poprawiłem osłony przeciwpyłowe, dorobiłem także bolce na gąsienicach na pancerzu. Jak myślicie, mogę już kłaść podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 26 Kwietnia 2009 Share Napisano 26 Kwietnia 2009 Schludny modelik się szykuje. Zrób go ładnie bo jak na razie to jest to rodzyneczek w projekcie No chyba, że Tomek szarpnie małego Japończyka. Ja tam bym podkład kładł, ale lepiej poczekaj na opinie ekspertów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 26 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2009 No właśnie coś zauważyłem, że za dużo pancerki pancerki w projekcie nie ma, a szkoda. Podkład też już chciałem dzisiaj kłaść, ale ostatecznie się wstrzymałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 1 Maja 2009 Autor Share Napisano 1 Maja 2009 Ronsonek został zapodkładowany i pomalowany. Pierwszy raz zdecydowałem się użyć podkładu w sprayu firmy Games Workshop. Użyłem koloru Chaos black i jestem bardzo zadowolony z tego zakupu. Podkładu bez narzędzi ostrych nie da się porysować, samą farbę także. Schnie bardzo szybko, po 15 min można dotykać części a po 1 godzinie można malować. Niestety podkład śmierdzi i troszkę pyli, ale da się wytrzymać. Ogólnie polecam. Sherman został pomalowany farbą Vallejo Dark US Green, a rozjaśnienia to ta sama farba z dodatkiem bieli. Pomalowałem także detale i dałem olejny filtr. Teraz czekam na kalki do Shermana. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Ładny, te gąski dodają mu wiele uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Popracuj troszkę nad fotkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Model dostal kalkami. Zestawowe wymienilem na kalki firmy Bison Decals. Ogolnie to nie ma czym sie chwalic, ale sie pochwale :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 troche widac podklad kalkomanii. uzywales set&sola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Troszke widac. Uzywalem seta i sola, ale nie uzywalem zadnego lakieru przed, na szczescie slabo widac ten film, wiec po olejach i innych takich bedzie praktycznie niewidoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 mi sie troche nie podobają te gąski z przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Bo są tylko pomalowane na czarno, Tomek jeszcze ich nie robił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Bo są tylko pomalowane na czarno, Tomek jeszcze ich nie robił... Dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Małe postępy: Model dostał washa, trochę błota i trochę śmieci na tylną płytę oraz przetarłem gąski metalizerem, bo narazie nie mam innego pomysłu na nie. Błoto na razie robione przy użyciu tylku Beach Sand'a MiG'a, ale planuję dodać jeszcze kilka kolorków, chociaż nie wiem czy ma to sens, bo koniec i tak pójdzie warstwa dosyć intensywnego kurzenia. Tobołki, kanistry i beczki to produkty Tamki. Wg. mnie z nimi Sherman wygląda fajniej i już tak zostaną. W tym modelu nie zdecydowałem się robić biedronki, po próbach na T-34 trochę się do tego zniechęciłem. Kilka zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Ten piach wygląda jak utłuczone ziemniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Maja 2009 Autor Share Napisano 24 Maja 2009 Ostatnio pobawiłem się olejami i zrobiłem różnego rodzaju zacieki i ślady po oleju na bocznym i przednim pancerzu. Poprawiłem wash'a i zmieniłem koncepcję dotyczącą wyglądu Shermana i zdecydowałem, że nie zrobię burzy piaskowej na nim. Zająłem się także obiciami. Tak wiem, nie jest to mistrzostwo świata, ale wg. wyglądają lepiej niż te zrobione na T-34. Zastanawiam się, czy nie podmalować ich na jakiś rdzawo-brązowy kolor. To tyle. Czas na zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Sprawa obecności obić na Shermanach była już wielokrotnie poruszana, chociażby przy okazji ostatniej relacji Stroja z Firefly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Usyfiłem dziada W ruch poszły pigementy utrwalane pigment fixererm. Narazie zająłem się tylko górą, bo jakoś nie mam pomysłu na podwozie i wolę sobie poczekać, aż wpadnę na jakiś "genialny" pomysł. Zapasowe gąski także nie ruszane z powodu braku pomysłów. Tak to teraz wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Ale brudas Fajnie, że coś działasz przy modelu pozdro i pracuj dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Jak dla mnie dziwnie to wszystko trochę wygląda, ale może patrzę okiem 'lotnika' Pracuj, oglądam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Zetrzyj nieco a będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 15 Lipca 2009 Autor Share Napisano 15 Lipca 2009 Ostatnio dostałem weny twórczej, więc poznęcałem się pigmentami nad biednym Ronsonem, a konkretniej to przykurzyłem dolną połowę tanka, oraz dodałem troszkę suchego, ciemnego błota na podwozie. W sumie wydaje mi się, że model niedługo trafi do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 11 Września 2009 Autor Share Napisano 11 Września 2009 Model skończony, zapraszam do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi