Skocz do zawartości

NISSAN SILVIA S13

BEDU

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka następnym moim modelem jest NISSAN SILVIA S13 z firmy AOSHIMA którego kupiłem w Lublinie w sklepie modelarskim jeszcze wtedy nie wiedziałem ze tak dużo osób je będzie robić no ale co poradzić trzeba teraz go zrobić , ale za to mam fajny pomysł na ten samochód którego jeszcze nikt nie zrealizował , w tej chwili to go narazie wypakowałem z pudełka i przymiarkę zderzaków i maski zrobiłem ale powolutku dojdziemy do końca

FOTKI:

k9miqqn8913h849nlwob_thumb.jpg

19kvz9zfpj6wn0xp3164_thumb.jpg

zvqmrpksnsq0z5gmf7m7_thumb.jpg

bec810mndwbrmy0wp0d1_thumb.jpg

A tak chce go zrobić taki kolor i przód:

66clpqqocubqx5hci1gt_thumb.jpg

A taki tył:

r2o06q3m5wx3wfex052v_thumb.jpg

up i za razem pytanie

FOTKI:

pnheq30fytqawvxukmfy_thumb.jpg

g3olb2g1qq6z74jiri94_thumb.jpg

jak wam sie ringi podobają ??

rksmxuwrs7edraaig7i_thumb.jpg

jak sie wam podoba kolor zacisków ??

zwcho65oh1p9p42qb7o_thumb.jpg

silnik jeszcze cały nie zrobiony ale powoli damy rade tylko nie wiem na jaki kolor pomalować pokrywę zaworów podpowiedzcie jak możecie

qlrk25bptjlhp001vou9_thumb.jpg

ozdvm51i995znkh7dlde_thumb.jpg

tak S13 ma do wyboru w zestawie światła okrągłe i kwadratowe ja wybrałem okrągłe i to co było chromowane pomalowałem na czarno i namalowałem niebieskie ringi za niedługo dam upa bo silnik skończony i wnętrze prawie skończone

UP i pytanie

to zdjęcia silnika w połowie zrobionego

fnedf1ulgy51wzkm8z_thumb.jpg

2ip2bw9mzvin26b0ux_thumb.jpg

wz0n0nzx1vggkuty1p6_thumb.jpg

fotka ogólna

jbmeob3mcx8d7zvxl7j_thumb.jpg

jaki spoiler wybrać ??

1) vio4ha66tz1syyd8ilxl_thumb.jpg

2)

isfi3woyq7ok7dnkwtsk_thumb.jpg

3)

jwjjg1lhddcgle7e9n9_thumb.jpg

4)

0szd5fiwud9rr25ngcq_thumb.jpg

komora silnika pomalowana i silnik skończony

z8nip26hlnztu4krqed_thumb.jpg

podwozie pomalowane , złożone i pobrudzone

i6e9gpc3ko0dovqdkrx_thumb.jpg

wnętrze jeszcze nie skończone bo nie wiem jaki dać rugi kolor

hk9edaq4a3uky84mi2x_thumb.jpg

i ostatnie pytanie jaką dać rurę ??

aay7ejbqvrq099i6pw7_thumb.jpg

Moim zdaniem ten 1 spojler jest taki wieśniacki, jeżeli ma to być taka naprawde odpicowana furą to zamontuj ten 1, ale jak dla mnie najlepszy spojler to opcja nr:4 a inne to takie co na wsi gowniarze montują (oczywiście nie chce nikogo urazic to tylko moje zdanie). a co do tlumika zamontował bym lewy z dołu.

sorry ale nie zgodzę się z tobą ITALERITRUCK do takiego samochodu 4 spojler to najgorsze co może być. Nie jestem zwolennikiem takich gadżetów dlatego mi najbardziej widzie sie silvia bez spojlerów ,ale ze wszystkich które pokazał BEDU 1 jest najlepszy

Jeśli bardzo chcesz mieć ten spoiler to ja bym wybrał 3, wydaje mi sie najodpowiedniejszy

Tłumik... zdecydowanie ten po lewo od dołu

Podoba mi sie komora silnika i zaciski dobra robota

Pozdrawiam!

Piotrek

sorry ale nie zgodzę się z tobą ITALERITRUCK do takiego samochodu 4 spojler to najgorsze co może być. Nie jestem zwolennikiem takich gadżetów dlatego mi najbardziej widzie sie silvia bez spojlerów ,ale ze wszystkich które pokazał BEDU 1 jest najlepszy

No to jak nie jeteś zwollennikiem to po co montować te spojlery jak można zamontować fabryczny