awiatik Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam No to czas zacząć zabawę w projekcie pn. Pacyfik. Po przejżeniu półek z modelami- wybór padł na: Devastatora http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=219970#219970- inbox. formy do tego modelu już mają swoje lata, ale jakość wyprasek jest całkiem przyzwoita jak narazie planuję model wykonać w wersji prosto z pudełka, bez wielkiej ingerencji w wypraski. Malowanie ma być z Torpedo Sqn.VT-8 statjonującego na Hornecie. Jako pomoce naukowe posłuży mi monografia z czeskiego HPM-a oraz internet. awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Dobrze widzieć kolejną relację Powodzenia w budowie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Franz75 Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Hej Model nie pierwszej mlodosci, czeka Cie troche roboty, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Dobrze widzieć kolejną relację Powodzenia w budowie Racja, racja, powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Powodzenia życzę! Jakoś w inboksiku nie mogę dopatrzeć się oszklenia, a to we wznawianych airfixach sprzed lat jest największą wtopą. Jak jest w tym przypadku? [ o ile , rzecz jasna, w ogóle w pudełku sę szkło nie połamało, co u tego producenta częste... :( ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Oszklenie jest całe , ale w standartach z tamtych lat: grube. Jakoś zapomniałem wkleić fotkę tego oszklenia, Błąd naprawię. Wiem że czeka mnie troszkę pracy- mimo to dzięki za dobre słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Powodzenia przy budowie Duże wyzwanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cparty95 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Ładny samolot się szykuje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 18 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2009 I wreszcie przystępuję do budowy Devastatora. narazie tylko prace klejąco -tnące pokleiłem elementy skrzydeł poszlifowałem to i owo, oraz pocieniłem ścianki osłony silnika na zdjęciu osłona w połowie z pocienionymi ściankami. a tak będzie pomalowany. A poniżej fotki instrukcji montarzu: awiatik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Ależmnie tutaj długo nie było. Ale już jestem i budowa Devastatora powoli posuwa się na przód usterzenia wklejone skrzydła posklejane i drobnica powoli przygotowywana do malowania. I tutaj mam "zagwozdkę": na jaki kolor pomalować wnętrze kadłuba? Instrukcja na ten temat milczy,internet jest pełen sprzeczności:Zink chromate lub srebrny/ aluminiowy. A tak przy okazji poszukuję instrukcji Devastatora z Valomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi