Skocz do zawartości

[In-box] USS Enterprise 1:350 Tamiya

Koks

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Dziś przyszła długo oczekiwana paczka. Sam widok robi naprawdę niezłe wrażenie i pomyśleć że razem z przesyłką kosztował mnie 330zł. No ale nic. Dość gadania.

Enterprise%20001.jpg

Enterprise%20004.jpg

Enterprise%20005.jpg

Enterprise%20009.jpg

Enterprise%20011.jpg

Enterprise%20014.jpg

Enterprise%20015.jpg

Enterprise%20018.jpg

Enterprise%20019.jpg

Enterprise%20020.jpg

Enterprise%20023.jpg

Enterprise%20024.jpg

Enterprise%20025.jpg

Enterprise%20034.jpg

Enterprise%20035.jpg

Enterprise%20036.jpg

Enterprise%20037.jpg

Enterprise%20038.jpg

Enterprise%20039.jpg

Enterprise%20040.jpg

Hej!

Mam ten modelik (a właściwie to ma go ojciec ). Na pierwszy rzut oka można się popłakać ze szczęścia, że się go posiada lecz znam opinie ludzi którzy wykonali ten wynalazek. Niestety model to stara Tamka i czeka Cię sporo pracy by zrobić z niego cudeńko jakaie mamy okazje oglądać w sieci. Powiedz mi - gdzie udało Ci się go dorwać ? Ostatnio z ciekawości szukałem i wszędzie świecą pustki. Faktycznie cena jak za ten model bardzo atrakcyjna. Powodzenia w budowie

Pozdrawiam

allegro.pl

Nie kupowałem go z nastawieniem zrobienia prosto z pudła.

Mam zamiar dorobić pokład hangarowy.

Stworzyć pełne skrzydło przypuszczalnie będzie to CVW-11 z roku 1988 z zatoki arabskiej.

Na razie jestem na etapie zbierania większej ilości informacji i czytania USS Enterprise in details and scale. Pewnie jeszcze dziś założę wątek warsztatowy. Wtedy dużo łatwiej znaleźć potrzebne info.

Nie kupowałem go z nastawieniem zrobienia prosto z pudła.

No nie sądziłem inaczej

Pewnie jeszcze dziś założę wątek warsztatowy

No to ja już rezerwuje miejsce Chetnie pomogę dokumentacją bo akurat makulatury na temat Enterprise mam od groma

Pozdrawiam

Cena rewelacyjna jak za ten model. Też mam go w zapasach, ale czeka na lepsze czasy. Owszem model ma sporo uproszczeń, ale jak na czasy powstania jest naprawdę ok. Większość z tych niedociągnięć da się zlikwidować używając części dodatkowych z innych firm, których jest trochę na rynku.

Model gites, czy czasem nie kupiłeś go z aukcji o wdzięcznym tytule "enterprice"??? też miałem na niego ochotę, ale wydatki zahamowały mnie niestety skutecznie. Miałem już kiedyś tego kolosa w zbiorach, ale niestety właśnie finanse zdecydowały o sprzedaniu, szkoda, ale cóż... życie... być może jakiś trampek się rzuci i wyda BigeE w 1/700?? będę wtedy pierwszy hahahaha...

Powodzenia w budowie, chętnie pomogę przy dokumentowaniu, sam jestem fanem tegoż lotniskowca.