Skocz do zawartości

US wrecker truck (Ford ltl 9000)

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ad2

Stsoujesz lakiery bezbarwne na modelach??

troszkę się wtrące :> jak używasz samochodowych lakierów akrylowych to bezbarwny trzeba położyć żeby nadać mu połysk i też jego trwałość zwiększyć a co do emalii to niewiem jak jest błyszcząca to chyba bez klaru może się obyć

Napisano
ehhh to ile warst farby i lakieru dac ze 2 starcza??

To zależy od tego jak farba kryje, niekiedy wystarczy dwie powłoki i jest git

ad 1

no tak po pomalowaniu markerami uszczelki się swieca, niesa matowe. Tak ma być?

ad2

Stsoujesz lakiery bezbarwne na modelach??

1 - Widocznie kupiłeś marker błyszczący. Na początku ja też taki trafiłem, kupowałem ich tyle aż udało mi sie nabyć matowy, a przynajmniej po wyschnieciu sprawia wrażenie matowego

2 - tak

Napisano

aha taki myk to jesli moge to cyknij mi zdjęcie tego jednego markera co maluje na mat. Po opakowaniu postarams ie kupic podobnego . Ten marker mat to spirit czy olejny?

Napisano

Jeśli malujesz emaliami to obędzie się bez bezbarwnego... Nic się jednak nie stanie jak nałożysz bezbarwny, nawet lepiej nałożyć bo dzięki temu zabezpieczasz powłokę,a szczególnie gdy model ma kalkomanię...

Kozi uważaj na swój model Trzymam kciuki - w końcu to Ford

Napisano

ehh przy nastepnym fordzie bedzie lepiej i bede juz wiedział co i jak robic . Ten to mój 1 model ale postaram sie go zrobic dobrze choć juz wpadki pozaliczałem:/.

Napisano
Kozi uważaj na swój model. Trzymam kciuki - w końcu to Ford

Maniak! :D:D:D

Kozi wszystko w jak najlepszym porządku.

Napisano

no i jest problem , sam nie wiem co jest źle zrobione ale za duza szpara zostaje miedzy deska a szyba :|

Co mam zrobić ciąć deske i zeszlifowywać czy co ??

605830ee8ff22de1.jpg

c222132a73234332.jpg

9f54bac13556812c.jpg

0e411d11c3d750bd.jpg

Napisano

Cuz mam maly problem z sleperem troszke zaduzo farby napaćkalem ,próbowałem to naprawić ale nie wygląda za ciekawie:/

98ae85c92c673a5c.jpg

7dc04fab2c146e84.jpg

Czy na wymalowany element i polakierowany można jeszcze raz farbe polozyc??

Napisano

Nie ciekawie to wygląda, ja bym to zmył w DOT'cie i od na pomalował.

Napisano

Tylko uważaj bo czasem skutki są niezaciekawe.

Ja też miałem taki problem w Westernie. Mogę Ci powiedzieć, że jeśli dobrze pogmerasz i popróbujesz róznych ustawień to w końcu szpara znieknie

• 2 months later...
Napisano

Spoko

Takie pytanko. Te siłowniki od dźwigu to malowałeś jakąś farbą na chrom, czy one były jako chromowana wypraska w zestawie??

Pozdrawiam