kozi84 Napisano 26 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2006 ad 1 no tak po pomalowaniu markerami uszczelki się swieca, niesa matowe. Tak ma być? ad2 Stsoujesz lakiery bezbarwne na modelach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 ad2 Stsoujesz lakiery bezbarwne na modelach?? troszkę się wtrące :> jak używasz samochodowych lakierów akrylowych to bezbarwny trzeba położyć żeby nadać mu połysk i też jego trwałość zwiększyć a co do emalii to niewiem jak jest błyszcząca to chyba bez klaru może się obyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2006 ehhh to ile warst farby i lakieru dac ze 2 starcza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 ehhh to ile warst farby i lakieru dac ze 2 starcza?? To zależy od tego jak farba kryje, niekiedy wystarczy dwie powłoki i jest git ad 1 no tak po pomalowaniu markerami uszczelki się swieca, niesa matowe. Tak ma być? ad2 Stsoujesz lakiery bezbarwne na modelach?? 1 - Widocznie kupiłeś marker błyszczący. Na początku ja też taki trafiłem, kupowałem ich tyle aż udało mi sie nabyć matowy, a przynajmniej po wyschnieciu sprawia wrażenie matowego 2 - tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2006 aha taki myk to jesli moge to cyknij mi zdjęcie tego jednego markera co maluje na mat. Po opakowaniu postarams ie kupic podobnego . Ten marker mat to spirit czy olejny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 27 Grudnia 2006 Share Napisano 27 Grudnia 2006 Jeśli malujesz emaliami to obędzie się bez bezbarwnego... Nic się jednak nie stanie jak nałożysz bezbarwny, nawet lepiej nałożyć bo dzięki temu zabezpieczasz powłokę,a szczególnie gdy model ma kalkomanię... Kozi uważaj na swój model Trzymam kciuki - w końcu to Ford Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 27 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2006 ehh przy nastepnym fordzie bedzie lepiej i bede juz wiedział co i jak robic . Ten to mój 1 model ale postaram sie go zrobic dobrze choć juz wpadki pozaliczałem:/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 29 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2006 wnętrze kabiny ukonczone nawet ładnie mi wyszło ,jestem zadowolony z dobrania kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Kozi uważaj na swój model. Trzymam kciuki - w końcu to Ford Maniak! :D:D Kozi wszystko w jak najlepszym porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 31 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2006 no i jest problem , sam nie wiem co jest źle zrobione ale za duza szpara zostaje miedzy deska a szyba :| Co mam zrobić ciąć deske i zeszlifowywać czy co ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Jeszcze szyba przyjdzie i nie będzie tego widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Jeszcze szyba przyjdzie i nie będzie tego widac. Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2007 hm nie da rady szpara jest za duza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 hm nie da rady szpara jest za duza a przymierzałeś z szybą ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2007 tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 1 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2007 Cuz mam maly problem z sleperem troszke zaduzo farby napaćkalem ,próbowałem to naprawić ale nie wygląda za ciekawie:/ Czy na wymalowany element i polakierowany można jeszcze raz farbe polozyc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timi Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Zmyj tę farbe, albo poczekaj jak wyschnie, wypoleruj i dopiero pomaluj jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Stycznia 2007 Share Napisano 1 Stycznia 2007 Nie ciekawie to wygląda, ja bym to zmył w DOT'cie i od na pomalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 2 Stycznia 2007 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2007 yy dobra w krecie nie schodzi hmm. Czas na zmywacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 2 Stycznia 2007 Share Napisano 2 Stycznia 2007 Tylko uważaj bo czasem skutki są niezaciekawe. Ja też miałem taki problem w Westernie. Mogę Ci powiedzieć, że jeśli dobrze pogmerasz i popróbujesz róznych ustawień to w końcu szpara znieknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 prace trwaja powoli ale cos idzie:). Aktualnie dzwig skończony i maska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Fajne, fajne - podoba mi się Tylko szkoda, że takie małe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 22 Marca 2007 Autor Share Napisano 22 Marca 2007 ehm robione komórka wieksze nie ma sensu ,bo wszytko zamazane wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Marca 2007 Share Napisano 22 Marca 2007 Spoko Takie pytanko. Te siłowniki od dźwigu to malowałeś jakąś farbą na chrom, czy one były jako chromowana wypraska w zestawie?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 23 Marca 2007 Autor Share Napisano 23 Marca 2007 nie nie malowalem takie były w wypraskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi