HubertK Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Witajcie! Przystępuję w końcu do projektu z Mitchellem od Revella, oczywiście w jedynej słusznej skali . Na razie nie mam dużego pola do manewru, gdyż jestem w trakcie zamawiania blaszek z Eduarda... IN-BOX Pomalowałem trochę wnętrze i skleiłem "sksydełka" Będę się starał jak najczęściej do niego zaglądać. Priorytetem jak na razie jest Lancaster. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
METYS Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Super że projekt się rozrasta Fajny samolot wybrałeś, szkoda że nie w 48-ce, ale cóż wszystkiego mieć nie można Zasiadam przed monitorem i kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 No ja oczywiście też będę kibicował powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 No Hubercie, jak tam postępy nad Mitchellem? Avro tak bardzo dało Ci w kość? Ja tutaj czekam na relację a tu cisza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Dzień dobry, cześć i czołem :P Odpuściłem trochę Mitchella na rzecz Lanca, ale od czasu do czasu symbolicznie coś przy nim zrobiłem... Używając głównie BIG EDa Ma ktoś jakiegoś walkarounda z którego widać co ma być w jakim kolorze? Chodzi mi o wszelkie radiostacje, przewody itp. to co jest obecnie to tylko moja fantazja modelarska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Pytajcie, a znajdziecie: http://scalemodels.ru/modules/photo/viewcat.php?cid=153&orderby=date%20ASC&show=12&min=0 - obejrzyj sobie, masa zdjęć (co prawda zewnętrze części, ale dobre fotki są. http://www.aircraftresourcecenter.com/ <- tu nie ma linku bezpośredniego, ale tak: wejdź na górnym pasku w "Walkaround", potem "Propeller walkarounds", znajdź B-25 i tam masz trzy części, z czego trzecia to fotki wnętrz Miłego oglądania pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 31 Października 2009 Autor Share Napisano 31 Października 2009 Bry Odkopałem trochę temat Postępy marne, ale obecnie na warsztacie mam 4 modele (Mitchell, Lanc, Hs 129 i Ju 290) Postaram się wrzucić na dniach jedną galerie i coś nowego od Mitchella pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 31 Października 2009 Share Napisano 31 Października 2009 Sprężaj się jak możesz z B-25 bo za jakiś czas wypadałoby kończyć projekt Powiem Ci, że w kokpicie jest fajnie W ogóle na dniach pojawi się oficjalny komunikat w tej sprawie i jakaś refleksja nad stanem obecnym. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Listopada 2009 Share Napisano 1 Listopada 2009 Jest pysznie Wygląda na to, że projekt się skończy i będzie ankieta (jeśli będzie) dla trzech modeli :P pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 3 Listopada 2009 Share Napisano 3 Listopada 2009 Ja pokątnie spłodziłem dwa średniej klasy modele, jeden tylko wymaga trochę pracy jeszcze. Więc aż tak biednie nie będzie, poza tym chyba było więcej tych galerii? Hm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 3 Listopada 2009 Autor Share Napisano 3 Listopada 2009 A tylko ja jeszcze coś w Pacyfiku grzebie? Bo jak jest więcej takich opóźnionych jak ja to może warto by przedłużyć projekt? Niestety ja rychło Mitchella nie skończę, bo maturalny okres w tym miesiącu jest i mam jeszcze mniej czasu na modelarstwo pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Witam po dłuższej przerwie, W związku, że od kilku dni mam wakacje, mogę wrócić do modelarstwa. Postanowiłem w końcu dokończyć Mitchella. Zdjęcia ujawniły kilka błędów, które właśnie są poprawiane pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witaj Hubercie Nie wchodziłem wcześniej do tego wątku i widzę, że popełniłem duży błąd, bo bardzo zacna maszynka tu powstaje. Mam dwie uwagi: 1.Czeluści komory bombowej powinny być albo w kolorze Dark Green (jak kokpit) albo w naturalnej barwie metalu. W przypadku Twojej maszyny obstawiam raczej tę pierwszą opcję; 2. Przydałoby się nieco otarć farby w okolicy wieszaków na bomby i ogólnie we wnętrzu (np. sucy pędzel na krawędziach,oksyda na Browningach, otarcia na pedałach w kokpicie). Gdybyś potrzebował dokumentacji, daj znać Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witaj Co do komory to porównywałem kolory z walkarounda w Squadron Signal I wydaje mi się, że to jest ten sam kolor Karabiny zostały przetarte metalizerem o nazwie "Hlavnovina" z agamy, niestety zdjęcia tego nie wydobyły , a otarć się trochę boje, bo często mnie ponosi przy takich bajerach i za bardzo przesadzam ale zobaczę co się da zrobić Masz jakąś dokumentację wyglądu nosa wersji J? Chodzi mi o coś na podstawie czego da się odwzorować przedział ogniowy Tymczasem kadłub jest sklejony, a ja udaję się do lokalnych hipermarketów w poszukiwaniu cjanoakrylu w żelu z Loclita pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Niestety w tym Walkaroundzie jest Warbird, który kolorystycznie nieco odbiega od oryginału. Komory w późnych Mitchellach były albo ciemnozielone albo srebrne. Naprawdę spróbuj podziałać przynajmniej z suchym pędzlem przy pomocy np. Humbrola lub Model Mastera, bo teraz wnętrze mimo eleganckiego wymalowania wygląda nieco plastikowo.Suchy pędzel i delikatny wash dodałyby mu więcej życia. Obić nie należy się bać tylko trenować, po troszeczku, a nawet jak nie wyjdzie idealnie to przecież zamykasz wnętrze i nie będzie go widać. Idealne miejsce do ćwiczeń. Co do uzbrojenia pokładowego (szturmowego) J-ki też nie mam wielu zdjęć na komputerze, ale mam nadzieję, że to się przyda. Kolorowe zdjęcie również przedstawia Warbirda, ale (o dziwo) pomalowanego poprawnie. Przedział uzbrojenia pokładowego w nosie był zwykle malowany na Interior Green bądź Dark Green (rzadziej w tej wersji, częściej w H z czterema km lub we wczesnych B-25 B/C/D ze "szklarnią"). Klapki osłon przedziału malowane od wewnątrz na jedną z tych zieleni bądź pozostawiane w naturalnej barwie metalu (tak jak na czarno-białej fotce poniżej): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Jeśli się nie mylę, to mam jakieś dobre zdjęcie całej maszynerii "jotki". Tylko która to była książka Jak znajdę to wrzucę pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Ok, dzięki Tymczasem idę walczyć z kadłubem i skrzydłami pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Walcz walcz ! Już nie mogę się doczekać malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Znalazłem Wybacz za jakość, ale skanowałem... pierwsze zdjęcie było na zgięciu pzdr. P.S.: Jeszcze trochę wygooglowałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 3 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2010 jachud3 wielkie dzięki Na dniach spróbuję coś podziałać z tym Dzisiaj trochę opisowa relacja, bo aparat coś mi odmawia posłuszeństwa, ale kadłub i skrzydła są wstępnie doprowadzone do ładu, muszę je psiknąć jakimś podkładem aby zobaczyć, czy coś wylezie. Obrobiłem też elementy silnika z Airesa, pociąłem jego obudowę, teraz się zastanawiam jak go sensownie wmontować Aha i jeszcze jedna rzecz, która mnie zastanawia: Jak myślicie, warto się bawić w zastępowanie plastikowych na blaszane (home-made)? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 No jasne, że warto Fajnie, że się przydałem pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Pewnie, że warto. One w oryginale są naprawdę cieniutkie. Jeśli tylko masz wenę to działaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 3 Czerwca 2010 Share Napisano 3 Czerwca 2010 Świetna relacja Wnętrze bardzo mi się podoba, i podobnie jak Kornik nie mogę się już doczekać malowania powierzchni zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 No Hubert widzę, że kolejne cacko po Lancasterze się szykuje chcesz zdążyć do października? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 5 Czerwca 2010 Share Napisano 5 Czerwca 2010 Mam nadzieję, że będzie na poziomie Lancastera. Jeśli tak będzie to już będzie fajnie, a jeśli będzie lepiej to będę bardzo szczęśliwym Mitchellomaniakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi