MrDyzio Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Zdopingowany przez kolegę peter wrzucam tutaj in-boxa. Może komuś się przyda. Model to 54cm Morser Karl 041 w/Munitionspanzer IV ausf.F [Hasegawa 1/72]. Sam model wpadł mi w ręce jako wygrana w loterii kończącej AMPS Show w Havre de Grace, MD. Pudło naprawdę spore, a w środku jakieś 2 kilo części, ładnie odlanych i bardzo delikatnych. W zestawie znajdziemy tytułowy moździerz, czołg amunicyjny i figurki wojaków. A oto i on: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Fajny maluszek. Ile cm długości ma ten moździerz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 23 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Fajny maluszek. Ile cm długości ma ten moździerz? Wedle informacji producenta zamieszczonych na pudle: Karl Morser długość - 162mm = 16,2 cm szerokość 55mm = 5,5 cm ilość części - 192 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 23 Kwietnia 2009 Share Napisano 23 Kwietnia 2009 Całkiem duże jak na 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Całkiem duże jak na 1/72. Nie da się ukryć że duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Jeżeli transporter na bazie IV to stara Hase to od razu kup sobie Hobby Bossa. Stare IV Hase są masakrycznie skopane i przeskalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 24 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Panzer4 To nie był wybór w sklepie. Po prostu trafił mi się na loterii fantowej na zakończenie AMPS Show. I tak się ucieszyłem, że po pierwsze coś wygrałem (na codzień nie mam takiego szczęścia), a po drugie że mi się trafił model w 1/72. Zresztą nie podjąłem jeszcze decyzji czy go robić czy wystawić na ebay. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Tym bardziej bym się go nie pozbywał, bo model ciekawy i.... drogi, a więc skoro dostałeś za free to bym do niego dokupił tylko transporter amunicji z Hobby Bossa i dodatki. I masz wypaśny model za pół ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Kwietnia 2009 Share Napisano 24 Kwietnia 2009 Ooooooo, ten model bardzo mi się podoba. Ogólnie jest to bardzo łądny zestawik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi