Ł.Sosnowski Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Mały updejt. Wczoraj z okazji Dnia Zwycięstwa odłożyłem Leosia, i wziąłem się za mojego komuszkowego tanka . Zmyłem nadmiar CA z wieży, nałożyłem szpachlę i trochę poszlifowałem. Poza tym dziś złożyłem do kupy układ jezdny, muszę jeszcze tylko oszlifować koła, i będę mógł klaść podkład na wannę. Myślę że zdążę z tym do środy. Teraz fotki. Jak Wam się to widzi? I jeszcze jedno- na którym zdjęciu wg Was jest najlepsze oświtlenie i nalepiej widać detale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Tylko nie rób z wieży jeża, wszystkie granaty w jedna stronę tj. w kierunku jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 OK, poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 12 Maja 2009 Share Napisano 12 Maja 2009 http://svsm.org/gallery/t72m1 teciak z pierwszej wojny w zatoce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 szwabu87,= dzięki Witam po dość długiej przerwie. Trochę się działo od ostatniej aktualizacji. Pomalowałem wannę kadłuba podkładem, potem poszedł kolor piaskowy, będący mieszanką dwóch farb Vallejo Air, na to sido, i wash zrobiony z farby Van Gogh nr 403. Na to poszedł jeszcze jeden szary filtr MIGa. PS.Przepraszam za fotki, wieczorem wrzucę lepsze i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Witam Prace konstrukcjyne przy wieży powoli dobiegają końca. Zostało mi już ostatnie szlifowanie, zmycie nadmiaru CA, i doklejenie kilku drobiazgów. W poniedziałek powinienem położyć Surfacera. I jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 No jeszcze troche szpachli gdzieniegdzie (zasobniki na wieży) i bedzie ok. I szkoda tylko, że przednie haki zamontowałeś tj. mówiła instrukcja, ja w moich 2, na przód wrzuciłem tylnie haki bo ładniesze były... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Mogę je jeszcze zamienić, bo są przyklejone klejem Extra Thin Cement Tamki, a on słabo trzyma. Zaraz to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Wyprzedzam plan o jeden dzień Nie zmieniałem tych jaków, jednak mocno się trzmają. Udało mi się położyć Surfacera 1000. Pierwszy raz używałem tego specyfiku, i muszę powiedzieć że jestem zachwycony. Super sprawa. Położyłem tylko jedną warstwę, dosyć cienką. Jutro wyszlifuję niedoskonałości i pomaluję podkładem na gotowo. I jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Udało mi się położyć Surfacera 1000. Pierwszy raz używałem tego specyfiku, i muszę powiedzieć że jestem zachwycony. Super sprawa. I jak? A podczas psikania Surfacerem nie ciągnęły Ci się "niteczki" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Lewa osłona lampy (patrząc od przodu) jest krzywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Jutro wyszlifuję niedoskonałości i pomaluję podkładem na gotowo. Nie potrzeba Ci kłaść drugiej warstwy przeszlifuj tylko delikatnie to co wymaga poprawki,surfacer to już jest podkład (chyba,że są jakieś wielkie ubytki ale nie zauważyłem) Bardzo fajnie Ci idzie,jakos mnie tak ostatnio naszło na współczesne pojazdy i oglądam takie temaciki. Fajnie ,fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Paweł Żadnych niteczek nie było. To przy reflektorze to resztki kleju. Jakub Dzięki Jak dobrze wyschnie to poprawię tą osłonę. Monthy Dzięki, z chęcią popatrzę na jakiegoś teciaczka w Twoim wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 To jego kończysz do konkursu? , zapowiada się bardzo ładnie PS czemu Cie nie ma na Gadu? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Tak, tego kończę do konkursu na Ursynowie. PS. Sprawdź PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 Znów wyprzedzam plan :P Dziś kompresor przeżył koszmar. Położyłem dwie warstwy farby, zrobiłem coś, co miało markować cieniowanie, a następnie poszły jeszcze dwie warstwy sido Dla MA-1000 to sporo, a jutro znów planuję malowanko Jak widać położyłem kalki. Niestety jedna się trochę skrzywiła, i chyba nie dam rady tego naprawić Cóż, zdarza się. Jeszcze dziś postaram się położyć warstwę sidoluxu, a jutro wieczorem być może zrobię jakiegoś washa. Jak Wam się podoba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Czy to "wypuklenie" (nie wiem, może to hamulec) na lufie nie powinno być pomalowane na żółto, a dopiero potem ten biały pasek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 O kurde Ale gafa. Trzeba to będzie jakoś poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Włazy.... A co do lufy to usuń to i maluj od taśmy, jest lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 O kurde Embarassed Ale gafa. Trzeba to będzie jakoś poprawić... Sądząc po oznaczeniach budujesz pojazd z 3 dywizji "Sal-Ah Din" z pierwszej wojny w Zatoce, zatem tamten fragment lufy musi być żółty, a dopiero potem biały pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 To "uwypuklenie" to przedmuchiwacz, bardzo pomocne urządzonko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2009 Jakub tak, to ta dywizja. Kupiłem dziś zółtą farbkę wieczorem to poprawię FAHR dzięki za podanie fachowego terminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Witam. Poczyniłem małe postępy prze teciaku. Zrobiłem washa z white spirita i olejnej farby Van Gogh 403. Wstępnie zmyłem nadmiar. Na fotce górnej części kadłuba widać moje próby cieniowania aerkiem. Jak Wam się podoba? Co poprawić, co dopracować? I porównanie z czystą jeszcze wieżą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Lipca 2009 Autor Share Napisano 19 Lipca 2009 Witam po dłuuugiej przerwie Wieża jest zasadniczo złożona i pomalowana. Skleiłem od nowa lufę i podoklejałem granatniki. Teraz muszę te granatniki poszpachlować i pomalować raz jeszcze. Myślę że skończę model w przyszłym tygodniu. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Lipca 2009 Share Napisano 19 Lipca 2009 fajnie wyglada.a da sie jeszcze jakos urozmaicic kolorystyke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi