Paweł Czarnocki Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Ale te blaszki to czasem wymagają anielskiej cierpilwości. Cóż, trzeba hartować ducha . Modelarstwo to nie bajka Nie głaszcze nas po jajkach ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Modelarstwo to nie bajka Nie głaszcze nas po jajkach ...... A tymczasem idziemy do przodu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Jamki skurczowe, znak firmowy SKIFA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 (edytowane) Mi sie wydaje że wyrzutniki granatów dymnych są za bardzo poziomo... No tak myślałem "żeby tylko nie napisać pionowo..." Dzięki Peter... Edytowane 10 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Poziomo jak juz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Może trochę... Zobaczę, co da się zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Trochę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Ta blaszka Eduarda rzezcywiście ma zły kąt... Za późno sie skapnąłem, teraz trzeba by to rozklejać, ciąć, wyrównywać... Trochę poprawiłem, Od ideału daleko, ale kto nie popełnia błędów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Wieża na razie ukończona. Jest jeszcze parę rzeczy, ale nie chcę, żeby przypadkowo odpadły albo coś im się stało. Poza tym przeszkadzałyby w malowaniu. Pancerz to taka moja wariacja, więc pewnie znajdzie się trochę nieścisłości. Pewne rzeczy jeszcze poprawię (kostki mi sie nie zeszły, ale mam już pomysł). Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Muszę jeszcze oczyścić spojenia Debonerem. Zmontowałem to na sucho do wieży- wygląda kosmicznie . Trochę jak Merkava . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Ups, czwarty post z rzędu . Dorobiłem pancrz i gąsienice z jednej strony: Pancerz będę poprawiał, trochę za dużo rys . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Na dzisiaj koniec: Fotki mi nie wyszły, ale spieszyłem się, bo akumulator w aparacie był na wyczerpaniu. Padł przy robieniu piątej fotki . Trochę się nimi pobawiłem w Gimpie. Komentarze mile widziane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Komentarze mile widziane ! Co tu komentować ? Przy Twoim tempie trudno nadążyć śledzić wątek Czekam na malowanko. Niewykluczone, że jak skończę Szyłkę to na warsztacik wejdzie SKIFEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Komentarze mile widziane ! Co tu komentować ? Przy Twoim tempie trudno nadążyć śledzić wątek No chyba że tak . Niewykluczone, że jak skończę Szyłkę to na warsztacik wejdzie SKIFEK No to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 No to . Fajnie by było zrobić grupowy projekt SKIF. Skleić parę modeli tego producenta bez względu na skalę. Oni chyba tylko w 1\35 robili ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 No to . Fajnie by było zrobić grupowy projekt SKIF. Skleić parę modeli tego producenta bez względu na skalę. Oni chyba tylko w 1\35 robili ale nie jestem pewien. Tylko w 35, ale szkoda bo wystartowałbym ale że T-64 to mój ostatni Skif, albo może zwiększyć kryteria i skleić pare modeli wschodniego producenta? Np Zvezda, Skif, UM itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 albo może zwiększyć kryteria i skleić pare modeli wschodniego producenta? Np Zvezda, Skif, UM itp... Jeszcze wielki pakowacz ALANGER. MAQUETE . No to już zależy od kolegów. Ale trzeba by się zgadać "większą kupą". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Mi się zapowiada T-72 od Zvezdy z wieloma dodatkami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 A ja przymierzam się do T-80 Zvezdy z paroma dodatkami, tylko najpierw muszę skończyć T-72 tego samego producenta (nie jest tak miło ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Ja to mam na oku TO. Ale raczej skleję go po wakacjach, teraz nie mam czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Na mnie nie liczcie, u mnie: Abrams Dragna (3535 ) LAV-R Trumpeter M551 Academy Merkava I Tamiya więc na Skifa się nie porwę, choć mam BMP-3 na składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 więc na Skifa się nie porwę, Cienias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 To będzie ten projekcik czy nie bo ja mam ochote na jakiegos Teciaka od zvezdy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Mam już obie gąsienice. Ta, która skleiłem wcześniej przerwała się, a teraz nie chce się za Chiny ludowe zejść. Jakby brakowało jednego ogniwka. Trza będzie podwędzić z gumiaków . Zdjęcia robione komórką, więc nie są nadzwyczajne. Aparat będzie w piątek . I słowo o gąskach. Każde ogniwko wymagało dużo pracy, wycięcie jednej ramki (20 sztuk) to około 20 minut roboty. Czyli jedna gąska to ze trzy godziny (wraz z ułożeniem). Gumiaki nie przentują się gorzej niż ogniwka, no i wymagają mniej roboty. Podsumowując, było miło, ale następnym razem użyję zestawowych. To tyle na dzisiaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 To będzie ten projekcik czy nie bo ja mam ochote na jakiegos Teciaka od zvezdy ?? No mało nas jakoś. Ponieważ, to wątek warsztatowy Marti_neza to może niech On najpierw skończy T-64 to się rzucimy gremialnie na "ruskie plastiki". Ja bym albo dokończył BMD albo zrobił MT-LB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi