Marti_nez Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Możemy skombinować coś teraz, będę robił dwa tanki równolegle. Bo tak jeden po drugim to się chyba nie wyrobię (na wakacje wyjeżdżam i byebye internet ). A tak poza tym położyłem Surfacera na Teciaka. Taka pierwsza warstwa sprawdzająca. Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Troche się działo od środy . Zmontowałem układ jezdny (niezłe jazdy z tym były:)) i skleiłem kdłub do kupy. Teraz trochę poszpachluję zdetaluję i idzie Surfacer. Bo ta biaława poświata to pierwsza, próbna warstwa, chciałem zobaczyć, jak reaguje na to mój aerograf. A to pierdólka zktórej jestem dumny (jak na moje modelarskie możliwości). Plastikowa część posłużyła za kopytko, a materiały to jakaś folia i blachy Edzia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Hej! Jak zrobić taki, hmmm... "pokrowiec"? Bo nie wiem do końca jak to nazwać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 chusteczka + wikol, ja tak na twardym zrobiłem i na T-72 tez tak zrobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 chusteczka + wikol, ja tak na twardym zrobiłem i na T-72 tez tak zrobie. Też tak myślałem. Dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Witam. Tak czasem sobie zaglądam do tego tematu i podziwiam ludzi, którzy mocują się z takimi gniotami, bo inaczej tego nie można nazwać. Ale jak wspomniałem podoba mi się to, co robisz. Powodzenia w dalszym gipsowaniu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 27 Maja 2009 Autor Share Napisano 27 Maja 2009 Dzięki . Trafił mi się trchę lewy egzemlarz (szpara-gigant na podwoziu) ale w sumie to takie straszne nie jest. A że mam czas to go trochę dopieszczę . Zestaw Eduarda bardzo dużo daje, jednak blaszki są fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 Dzisiaj zbyt daleko nie ruszyłem, celownik na karabinie zastąpiłem kawałkiem drutu, nawierciłem też lufę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Jak będę miał czas, umyję model i dam podkład. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 2 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2009 No to dzisiaj pomalowałem model podkładem olejnym. Miał być czarny, ale ponieważ nie miałem takiej farby postanowiłem zmieszać trzy kolory podstawowe. Niestety wyszło fioletowe . Zobaczyłem też, że muszę co nieco poprawić. Zdjęcia dam, jak go machnę na czarno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 4 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2009 Wieża: Reszta też czarna, jutro dorobię linę holowniczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 No i mamy kolor bazowy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 No wszystko super tylko mi się nie widzi jeden element. Z tyłu pod silnikiem jest zawieszona belka do wykopywania się. Wywal to plastikowe paskudztwo i zrób z jakiegoś prostego patyka. Naprawdę pokombinuj z patykiem a model wiele zyska. Weź dziewczynę do parku, niby na spacer a rozejrzyj się po krzaczorach za jakimś kijaszkiem o odpowiedniej grubości i "prostości". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 A jak nie do parku, to można na lody sie wybrać :P Dawniej sprzedawali cos takiego jak 'świderki' i to miało okrągłe, ładne patyczki (jeden z takich prezentuje się na zadku mojego PT-91 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witaj To ja jeszcze trzecią podpowiedż: możesz to wykonać z balsy ,to dobry materiał (jak mawia mój jeden kolega "od balsy lepszy jest tylko Balsam Pomorski-koniec cytatu) W każdym razie każde z tych rozwiązań będzie lepsze od tego plastiku i ja też jestem za wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Sie robi! Tylko odklejanie od tergo blaszek może być nieco hardkorowe . A na jaki kolorek to później machnąć, bo zieleń chyba nie pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Na czarno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monthy Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 A na jaki kolorek to później machnąć, bo zieleń chyba nie pasuje? Jak zrobisz sobie z patyczka jakiegoś drewienka czy balsy to staraj sie to malowac jakimiś brązami (dość dobrze rozcieńczonymi).Drewno bedzie Ci chłonąć tę farbę i sam zdecydujesz jaki odcień jest wg Ciebie najlepszy.Możesz sobie zrobić washa brązowego i tym roztworem malować ten element. Popróbuj na jakimś kawałku drewna Poniżej foto mojej belki (okrągły kawałek balsy) na T-55. Jako wielki leniwiec skorzystałem z gotowych washy MIG-a, najpierw Dark a potem Brown. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Dzięki wielkie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Modelik dostał satin Humbrola: Patyczek: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwabu87 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 No i gitez Mnie rażą jeszcze te zaczepy na linach, ale to już nie Twoja wina... Co Skif to Skif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2009 Nie chciało mi się kupować żywicznych Karayi . Fajnie, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Wydaje mi się, że belka jest za krótka, bo jesli ma spełniac swoje zadanie to powinna sięgać mniej więcej od lewego końca lewej gąsienicy do prawego końca gąsienicy prawej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 Belka już zostanie. Model praktycznie skończony, może jeszcze dziś wstawię galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 17 Czerwca 2009 Share Napisano 17 Czerwca 2009 No super ale na ostatniej fotce beczki się "skleiły". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi