paffko Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Witam wszystkich. Modelwykonany prosto z pudełka, bez żadnych dodatków i udziwnień. W zasadzie temat w wątku warsztatowym założyłem tylko po to żeby poddać pod ocenę bardziej doświadczonym kolegom swojego pierwszego w życiu washa. Krytyka, cenne porady a także wszelkie uwagi co do wykonania modelu bardzo mile widziane Fotki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Bardzo ładna 1/72. Wash pierwsza klasa. Proponuję przyłożyć się do ładnego wykończenia (tudzież: omalowania) detali: lufa itp. Troszkę nie wyszło malowanie narzędzi - kolor srebrny tak średnio wygląda podobnie jak ten brązowy - tu bym coś próbował podziałać. Niemniej sam wash nadal mówię bardzo fajny, zwłaszcza że to 1/72. Tradycyjnie proszę o fotkę z monetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Mały aktual.... koła dostały washa... i na sucho założone osłony... i na życzenie foto z monetą... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Lufę pomaluj i zrób podstawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 Lufę pomaluj i zrób podstawkę O lufie pamiętam (będzie czarna), do tego muszę poprawić malowanie tych narzędzi na kadłubie, powalczyć z gąskami, dać jeszcze na te osłony boczne dwa czarne elementy i będzie leciał do galerii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Wash wyszedl Ci bardzo dobrze. Poprawisz tylko te narzedzia i bedzie bardzo dobry modelik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Jako że sesja już prawie za mną, to mogłem sobie pozwolić na chwilę odsapki i ponownie ruszyć z Bradleyem. Co zrobiłem: poprawione malowanie narzędzi (myślę, że teraz jest bardziej znośne), kalki, założone i pomalowane gąski, fartuchy boczne przyklejone już na stałe, lufa pomalowana na czarno, doklejone zapasowe ogniwa gąsek na kadłubie, wszystko uświnione i upaćkane pigmentami i suchymi pastelami. Mnie osobiście model się podoba i cieszy moje oko stojąc na półce. Niemniej jednak zapraszam bardziej doświadczonych kolegów o krytykę i cenne rady. W galerii znajdą się oczywiście zdjęcia lepszej jakości. Dzisiaj pogoda za oknem nie dopisuje i niestety miałem kłopoty zz prawidłowym oświetleniem modelu, dlatego zdjęcia takie nijakie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 Witaj Model bardzo fajny tylko wash to chyba ścierałeś z dołu do góry bo z tego co się orientuję to na fizyce miałem kiedys o czyms takim jak grawitacja i wiem z tego że woda(wraz z brudem) jak i inne rzeczy spadają w dół a nie unoszą się do góry. Zacieki na włazie gdzie jest silnik są nad śrubami a chyba powinny być pod Może sie mylę może to jakaś nowa technika albo cuś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Witaj Model bardzo fajny tylko wash to chyba ścierałeś z dołu do góry bo z tego co się orientuję to na fizyce miałem kiedys o czyms takim jak grawitacja i wiem z tego że woda(wraz z brudem) jak i inne rzeczy spadają w dół a nie unoszą się do góry. Zacieki na włazie gdzie jest silnik są nad śrubami a chyba powinny być pod Może sie mylę może to jakaś nowa technika albo cuś innego No właśnie washa ścierałem pędzelkiem z góry na dół, kiedy jakiś wypukły element zachaczał o mokre włosie pędzla to sciągał z niego wash, który zostawał nad tym elementem a nie pod nim ale słuszna uwaga...do poprawienia przy następnym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 No ale jak taki transporter jedzie 60 km/h to chyba woda nie scieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi