tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Witajcie. Ostatnio zmajstrowałem takiego szkraba. Model posłużył mi jako pole do ćwiczeń nad zimowym kamo i olejami. Malowany był farbami Tamki i różnymi farbami olejnymi MiG'a. Błoto to pigmenty MiG'a plus Pigment Fixer. Wydaje mi się, że czegoś mu brakuje, ale nie wiem czego i zostawiłem go takiego jaki jest, żeby nie zepsuć. Ogolnie jestem z niego zadowolony, chyba jeden z lepszych modeli w mojej karierze. Oto i on: Dzialko: I wszystko razem: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Czemu on krwawi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 3 Maja 2009 Autor Share Napisano 3 Maja 2009 To mialy byc rdzawe zacieki, ale slabo wyszly. Musze jeszcze nad tym popracowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Model nawet fajny, ale zaduzo błota na kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Wygląda jak wykopek.Potwornie upaćkany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KARPIU Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 No chyba trochę za bardzo przesadziłeś. Pojazd ten wygląda raczej na dawno opuszczony i porzucony w jakimś lesie gdzie przestał 3 zimy, ale innym może się taki efekt podobać. Grunt, że nie boisz się eksperymentować. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Mądre słowa, bo bez eksperymentów niczego się nie nauczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 E, przecież nikt nie może zaprzeczyć, że takie błoto nie mogłoby wystąpić, a szczególnie na przednich kołach half-trucka wygląda przednio. Białe kamo też bardzo fajne. Zacieki mogłeś nieco bardziej zażółcić i podetrzeć, ściągając w dół. Najlepszy w twojej karierze. Mocna BDB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Za dużo na nim błota i to w jednym kolorze. O "stygmatach" nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Co do zacieków to się zgodzę, wyszły słabo. Teraz zrobiłbym je troszkę inaczej, ale wiecie wtedy to były moje pierwsze kroki w farbami olejnymi i wyszło jak wyszło. Co do błota, to można powiedzieć, że jestem maniakiem błocenia modeli i mnie się tak podoba. Faktycznie mogłem je troszkę zróżnicować kolorystycznie. Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarecki Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 zaduzo błota na kołach. dla mnie tyle błota mogło być na kołach w czasie wojny w rosji jesienią 1941.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Antyvirus Napisano 1 Lipca 2009 Share Napisano 1 Lipca 2009 Co do błota to nigdy sie nie czepiam. W niejednej publikacji jest opisane a na niejednym zdjęciu widać jak pojazdy zakopywały sie po same wierze czasem. Zwłaszcza w Rosji czy Włoszech. Samo kamo poza zaciekami OK z jedną uwagą, wewnętrzna strona osłony działka nie była malowana, zarówno na biało jak i w kamo. Poprostu to nie było potrzebne. Pracuj dalej światnie Ci idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi