marioba Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Czołem! Chciałbym pokazać zrobiony jakiś czas temu modelik Elefanta. Model to stare Italeri, wzbogacony o błotniki Parta. Samodzielnie wycisniety zimmerit. Pomalowany Pactrą, wash Miga, pastele itp. Malowanie to chyba wczesne Włochy. Jeśli sie mylę to niech będzie to malowanie SF. Zapraszam do oglądania i ocenyPozdrawiam >>>.marioba>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 hej fajnie wyszedl jak na takie beznadziejne wypraski.ladny zimm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 4 Maja 2009 Autor Share Napisano 4 Maja 2009 Jeszcze coś do tego modelu. Gąsienice to Hobby Boss track for Sd.Kfz 184 "Elephant". Poza tym wypraski trochę poprawiłem. Dorobiłem śruby, zaczepy. Poprzenosiłem skrzynki narzedziowe, rynny, porobiłem peryskopy itp. Nie zrobiłem ryflowania na tylnej skrzynce (zapomniałem!!!!). Wypraski sa stare jak wegiel kamienny, ale mozna jak widac cos z tego zrobić. Jeszcze raz pozdrawiam >>>>.marioba>>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karol 111 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 i tutaj widzimy wyższość ręcznie zrobionego zimmeritu (dobrze zrobionego) nad kupnymi bajerami, brawo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 4 Maja 2009 Share Napisano 4 Maja 2009 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Mi się bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Fajny i przyjemny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Wlasnie "poce" sie nad tym modelem- zrobilem "wanne" z wahaczami i strukture dziala wraz z wieza- u mnie tylne drzwi sa ruchome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 jak wspominałeś ongiś, jesteś modelarzem z dość długim stażem. W takich okolicznościach, jako młodzik jeśli o dłubanine chodzi skrobne że mi sie podoba, szczególnie czesc "styczona" z gruntem. Nie wiem coś kombinował, ale wyzej łeteringowo model ginie...w moim porównaniu góry z dołem pzdr psuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2009 Ej Gościu! Wszystko wypatrzysz!. Troche mało, trochę za cinko, trochę blado. Reszte złośliwy aparat wypalił. Fotograf troche skopał i taki efekt jak widać .Ale......noboby is perfect! Sciskam cię psuju i czekam na coś w 1:35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi