Kubus92 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Stwierdziłem, że trzeba sfotografować mojego teciaka i myślę, ze komuś sie spodoba. Jestem początkujący i liczę na obiektywne komentarze. Ogólnie sklejało się przyjemnie bez większych przygód. Wiem, że kijowe te zdjęcia, robiłem je z lampą i wyszedł ten model świecący jak psu jajca, ale naprawdę tak nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Pozwolę sobie skometowac jako pierwszy . Jak na początek to super fajnie że się o wnętrze pokusiłeś.Jedyne do czego się przyczepię to kalkomanie strasznie widoczna folia no i wewnętrzna strona włazu kierowcy chyba powinna być w kolorze zielonym , poza tym ekstra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 (edytowane) Moim zdaniem jak na pierwszy model na pradwe super kolega Zekar juz ci wymienił najbardziej rzucające sie błędy.A reszte zostawmy dla znawców:) Zapewne kolega z okolic Poznania więc witam gorąca i za avarta masz bro Edytowane 5 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Co to jest "wienc" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Partyznat Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Co to jest "wienc" ? Sam sobie odpowiedz na to pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Partyznat, koledze peterowi chodziło o sprawdzanie pisowni, nie o wywoływanie niepotrzebnych kłótni i robienie Kubusowi92 offtopu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Pozwolę sobie skometowac jako pierwszy .Jak na początek to super fajnie że się o wnętrze pokusiłeś.Jedyne do czego się przyczepię to kalkomanie strasznie widoczna folia no i wewnętrzna strona włazu kierowcy chyba powinna być w kolorze zielonym , poza tym ekstra. Pozdrawiam Wnętrze akurat w modelach T-34 Hobby Bossa w skali 1/48 nie jest problemem bo jest w zestawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Ogólnie model wygląda dobrze. Trzymaj tak dalej w modelarstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 Pozwolę sobie skometowac jako pierwszy .Jak na początek to super fajnie że się o wnętrze pokusiłeś.Jedyne do czego się przyczepię to kalkomanie strasznie widoczna folia no i wewnętrzna strona włazu kierowcy chyba powinna być w kolorze zielonym , poza tym ekstra. Pozdrawiam Wnętrze akurat w modelach T-34 Hobby Bossa w skali 1/48 nie jest problemem bo jest w zestawie. no dokładnie, wszystko w zestawie za przyzwoitą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Jak na początek to super tylko jak już koledzy wyżej wspomnieli właz i kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 mhm...może dam rade jeszcze poprawić ten właz. Bo z kalkami to już raczej na amen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Czy to kalki zestawowe z pudła? Bo robiłem 2 rzeczy z HobbyBossa i nie miałem wcale z nimi problemów. O klasę lepsze od np. tamijowskich. Bez żadnych płynów, zmiękczaczy kładą się idealnie. A tak poza tym bardzo fajny model jak na początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Myślę że kolega Kubus92 po prostu zapomniał po kalkę położyć sido, albo lakier błyszczący i dlatego tak się zrobiło. Ja też nigdy z klakami Hobby Bossa nie miałem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 5 Maja 2009 Autor Share Napisano 5 Maja 2009 (edytowane) Czy to kalki zestawowe z pudła? Bo robiłem 2 rzeczy z HobbyBossa i nie miałem wcale z nimi problemów. O klasę lepsze od np. tamijowskich. Bez żadnych płynów, zmiękczaczy kładą się idealnie. A tak poza tym bardzo fajny model jak na początek. Masz rację. Nie są to pudełkowe kalkomanie gdyż w zestawie były tylko ruskie i zdobyczne niemieckie. Miałem dokumentacje do T-34 z kagero a tam jak wiecie dostajemy z książką kalki. Myślę że kolega Kubus92 po prostu zapomniał po kalkę położyć sido, albo lakier błyszczący i dlatego tak się zrobiło. Ja też nigdy z klakami Hobby Bossa nie miałem problemu. Pod kalki zawsze nakładam zmiękczacz gunze Mr. Mark Softer. Chyba, ze polecacie coś innego. Edytowane 5 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Lakier blyszczacy a softer na kalki po nalozeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 A ja używam DecalFixa Humbrola i nie narzekam też dobrze kalki siadają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Bardzo dobrze wykonany model jak na początek. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Tylko silnik za bardzo aluminiowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Masz rację. Nie są to pudełkowe kalkomanie gdyż w zestawie były tylko ruskie i zdobyczne niemieckie. Miałem dokumentacje do T-34 z kagero a tam jak wiecie dostajemy z książką kalki. Jedno ale, numerek jest raczej do innej wersji tetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 czyli do poprawki właz kierowcy i kalki. A co z włazami ładowniczego i dowódcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Też, wszystkie włazy od środka są w kolorze kamuflażowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 mhm...a klapa od silnika też tak jak kamuflaż? zresztą można ja pobrudzić troszkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Włazy to włazy. W Twoim czołgu są 3. Kierowcy, strzelca i kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus92 Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 więc co z klapami silnikowymi;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi