Fallstart Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Witam, przy okazji fotografowania Su-22 zrobiłem też galerię mojego poprzedniego modelu - jest to BAe Harrier Gr 3 w malowaniu z operacji "Corporate", czyli wojny o Falklandy. Model powstał z zestawu Italeri. Miłego oglądania... Model sklejało się bardzo przyjemnie, spasowanie części bez zarzutu, szpachli poszło naprawdę niewiele. Jedynym mankamentem jest wnęka przedniego podwozia (a dokładniej jej brak ). Jak zwykle powstał "prosto z pudła" bez żadnych przeróbek. Malowany w całości pędzlem, farbami Pactry, na koniec werniks matowym akrylem Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Czy ten dziób jest z zestawu? Wydaje się być dziwnie mały i szpiczasty, a powinien być chyba bardziej cylindryczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Czy ten dziób jest z zestawu? Wydaje się być dziwnie mały i szpiczasty, a powinien być chyba bardziej cylindryczny... Dziób jest zestawowy. Do planów go nie przykładałem, ale wersja Gr 3 miała właśnie takie wydłużane dzioby. No chyba, że chodzi Ci o inne wersje Harriera, bo taki naprawdę "szpiczasty" dziób ma Sea Harrier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Harrier to piękna maszyna , bardzo ładny modelik , ja mam w planach Harriera w amerykańskiej wersji AV-8 , no i w ciut większej skali Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Nosek Harriera Gr 3 jest ok. Tylko ta zieleń http://www.wojny.net/v/militaria/duxford_muzeum_lotnictwa/P1030203.JPG.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fallstart Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Nosek Harriera Gr 3 jest ok. Tylko ta zieleń Też mi się niezbyt podobała po położeniu pierwszej warstwy, ale to było jeszcze w czasach, kiedy nazbyt ufałem wszystkiemu, co napisane jest w instrukcji Teraz mi to przeszło, szczególnie jak przeanalizowałem co napisane jest w instrukcji do Starfightera Academy 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Fajny model. Z tymi bombami to wygląda, jakby w życiu nie dał rado oderwać się od ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Giulio Niewiadomski Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 model wydaje mi sie zapaskudzony farbą we wlotach powietrza i ogołem jest taki... nijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi