Gulumik Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Witam A oto Nimitz w całej krasie prosto z pudła i do tego trochę blaszek i kalek żeby co nieco ciekawiej wyglądał: Zapraszam też tutaj (duże zdjęcia): www.militarymodels.republika.pl/nimitz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Witam, Skoro kolega Jarek zaprezentował tego in-boxa,to myślę,że prace nad dioramą uważam za otwartą Cały wątek budowy dioramy będzie się toczył od teraz pod jego nickiem.Mam nadzieję,że powstanie fantastyczna diorama,która zachwyci niejednego fana modelarstwa okrętowego i nie tylko! Tego życzę Jarkowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 W Polsce idzie dostać te blachy wem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Powiem szczerze,że nie wiem,ale raczej jeśli już ktoś mógłby sprowadzić takie blachy to tylko na zamówienie i nie wiadomo ile za taką usługę sobie policzy! Szkoda,że wcześniej nie napisałeś tego postu,bo ja właśnie tydzień temu zamówiłem blachy Z WEM do mojej fregaty i przesyłka już pewnie jest w drodze z USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 W Polsce idzie dostać te blachy wem?? Przeleć wątki dokładnie, zarówno z WEM jak i GMM można dysponując paypalem lub zwykłą visą ściągnąć co się chce. Przetrenowałem GMM, bez zarzutów! Sam Nimitz fajny, skala również... ja porwałem się na 1/700 z blaszkami GMM włącznie, teraz wiem, że kolejny będzie ale 1/350... chociaż sporo satysfachy z takiego maluszka Powodzenia przy Waszym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 duże bydle, co ? będzie relacja ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 W przypadku tak dużego projektu jak ten,niestety trzeba się uzbroić w cierpliwość i to raczej dużo cierpliwości Z tego co wiem,to relacja powstanie,ale o wszystkie szczegóły jej prezentacji zadba już Gulumik.Myślę,że już niedługo będziemy mogli się spodziewać rozpoczęcia wątku warsztatowego! Powiem szczerze,że sam na niego czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 każdy projekt wymaga cierpliwości i wytrwałości tak czy inaczej czekam na zmagania z tym kolosem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Oczywiście masz rację Wallace ,ale nie zapominajmy,że oprócz tego kolosa,obok będzie jeszcze mniejszy model fregaty Dodam tylko,że fregata też już jest w rękach Gulumika i tylko czeka na blaszki z WEM.Kilka dni temu dostałem wieści z USA,że blaszki już są gotowe do wysyłki,więc to już tylko kwestia tygodnia,może troszkę dłużej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 jakie są wymiary tego modelu ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 A konkretnie,to o który Ci chodzi model,lotniskowca czy fregatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Lotniskowca ma metr długości ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Ma 968 mm czyli trochę do metra mu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Dokładnie tak,lotniskowiec USS Nimitz ma niecały metr długości.Dłuższy od niego jest tylko USS Enterprise,który ma bodajże jakieś 105cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Zgodnie z danymi Tamiyi model Enterprise w 1/350 ma 1005 mm, ale z podzielenia oficjalnych wymiarów wychodzi trochę mniej Tak, czy siak najdłuższy okręt wojenny świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 tak więc Panowie, nie ma wyjścia - czekam na relację tego kolosa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 Masz rację,że USS Enterprise ,że model Tamiyi ma 1005mm.Ja się pomyliłem zamieniając to na cm Tak,czy owak oba modele robią duuuże wrażenie. Dodam tylko,że natchnieniem do realizacji mojej dioramy była inna diorama,która wyglada rewelacyjnie Koleś zrobił nawet światełka w obu modelach,żeby było ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 O.... i to jest klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 ... oh dżizas ! rewelacja... i na dodatek, jeśli mnie wzrok nie myli mostek się świeci. No, to jak będzie relacja czegoś takiego to popatrzę z przyjemnością. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darius25 Napisano 2 Czerwca 2009 Share Napisano 2 Czerwca 2009 No cóż,taką dioramkę właśnie chiałbym mieć,więc mam nadzieję,że uda się stworzyć coś podobnego,tylko że w wersji amerykańskiej!!! Niestety nie będzie takich bajerów jak światełka,ale i tak powinna wyglądać niezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 16 Lipca 2009 Autor Share Napisano 16 Lipca 2009 Witam A tu warsztat: viewtopic.php?p=249861&sid=cdcd02935b68683b47baf2fb56c4ed6e#249861 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi