Seb Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Długo nie dawał mi spokoju mój pierwszy Tygrys, niby czołg Otto Cariusa, ale taki nieprawdziwy: Postanowiłem upodobnić go do oryginału, a za wzór posłuży mi to zdjęcie: Jak widać, Tygrys ma zimowe kamo. Przygotowania trwają: Czołg stracił zapasowe ogniwa na wieży, lampę i dostanie koło bez bandaża. Największym problemem będzie nr na wieży, musi być czerwony. Dlatego w dziale "giełda" poszukuje drukarza kalek. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Siemka Seb mam takie kaleczki w tym mniej więcej wzorze tylko z biała obwódką na około cyfr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 ale przecież świetnie wyglądał , i wyglądał jak prawdziwy, ale to Twój model Seb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Witam, "Techmod" robi czyste kalki do nadruku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Siemka Seb mam takie kaleczki w tym mniej więcej wzorze tylko z biała obwódką na około Od biedy mogły by być, można pobawić się z odcięciem. Mógłbyś zmierzyć wysokość cyfr ? ale przecież świetnie wyglądał , i wyglądał jak prawdziwy, ale to Twój model Seb Ogromną frajdę sprawia mi robienie modelu wg zdjęcia archiwalnego. Witam,"Techmod" robi czyste kalki do nadruku. Dzieki, spróbuje się z nimi skontaktować. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Mógłbyś zmierzyć wysokość cyfr ? Cyfra czerwona już bez białego ma 8 mm z białym około 9 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Maja 2009 Autor Share Napisano 26 Maja 2009 Kalki zaprojektowałem i zamówiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Niestety nadal czekam na kalki, bo Panu zepsuła się drukarka Na razie Tygrys wygląda tak: Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Fajnie. Ale mam pytanko, czy te ogniwka na wieży mają otwory w zębach?? Bo coś mi się wydaje, że chyba nie. Zatem można by zapożyczyć od zestawu Tigera Dragona te 5 ogniw - tam są osobno doklejane zęby. Ale tak jak mówię, nie widzę dokładnie czy mają, bo jeśli tak to powyższa uwaga do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2009 Ale mam pytanko, czy te ogniwka na wieży mają otwory w zębach?? Pewnie że mają, to friule Jeszcze będę szpilki w nie wkładał. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Pewnie że mają, to friule Heh, faktycznie teraz dopiero zorientowałem się, że przecież jest pierwotny wątek warsztatowy - odszukałem i też to zobaczyłem. Po prostu na powyższych zdjęciach nie za bardzo było to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 Te białe malowanie waliłeś od razu na kamo czy na jakiś podkład np lakier do włosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2009 Te białe malowanie waliłeś od razu na kamo czy na jakiś podkład np lakier do włosów? Na kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi