ITALERITRUCK Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Witam dla odpoczynku od volva i moich innych projektów wziąłem się za sklejanie tego o to modelu, a więc nie będę gadał tylko zapodam fotki tego co narazie poczynałem . Sklejona rama. I czy ma ktoś jakieś schematy ponieważ chciał bym zrobić jakieś małe okablowanko ramy i ślinika, i tutaj co zaznaczyłem gdzie idą przewody?(sorka za bardzo słabe foto) Tutaj porównanie ze skalą 1/25 i reszta fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 jak chcesz mam do niego naczepe w skali 1:16 niesklejoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 28 Maja 2009 Share Napisano 28 Maja 2009 Super jest ten model to jeden z moich ulubionych peterbiltów ja zasiadam w pierwszym rzędzie i kibicuję powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koniu Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Ach, widzę ITALERITRUCK że jednak postanowiłeś go skleić Aż mi się łezka w oku zakręciła. Będę tu na pewno regularnie zaglądał. Wspaniały model. Przy takiej skali mnóstwo możliwości pokombinowania. Życzę powodzenia w budowie!! P.S. Nie ma ktoś z Was może jakiegoś trucka w 1/16 do odsprzedania? P.S.2 kozi84 poszła PW do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Pokibicuję bo mi chodzi po głowie Peterbilt 359 z Revella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 A co mi tam ,też pokibicuje Przysiąde się do relacji ,ponieważ takich kolosów na forum spotyka się bardzo mało,a tak to teraz jest na co popatrzeć Powodzonka i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Jaki to zestaw - Revell czy Monogram Z ochota pokibicuję tym bardziej, że niegdyś popełniłem takiego. Niestety nie zabezpieczyłem białego lakieru clearem przez co farba już trochę pożółkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Jest to model Revell, a panie Andrzeju jak zrobić te zbiorniki na paliwo one są w chromie i jak je się zaszpachluje to chromu nie będzie malował pan to alcadem czy jak? Ps. Jak miał by ktoś jakieś fotki ramy silnika tego trucka był bym bardzo wdzięczny jak by zapodał je w temaciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 na pewno coś tam jest http://www.timstrucks.com/Progress.htm http://timstrucks.web.aplus.net/vacation1.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 panie Andrzeju jak zrobić te zbiorniki na paliwo one są w chromie i jak je się zaszpachluje to chromu nie będzie malował pan to alcadem czy jak? W petku szpachlowałem tylko boki zbiorników, teraz zapewne poszpachlował bym wszystkie miejsca łączeń i pomalował bym alcladem. Niekiedy zamiast malować zbiorniki metalizerem, oklejałem je folią chromowaną - jest tak cienka, że praktycznie nie widać jej łączeń. Co do okablowania ramy możesz polukać do mojego tematu z Keniem w dziale 1:1, konstrukcje są podobne więc można wzorować się na nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi