BALROG Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 Dziennik pokładowy ! Data gwiezdna o kurza twarz toć to już druga w nocy Grzesio dzięki kurna za gilotynke bezniej bym poległ No dobra szybciutko opis i spierpapier do wyrka a własciwie mam to gdzieś same fotki muszą wam wystarczyć Powiem tylko tyle że dopiero za trzecim razem udało mi sie wykonać mechanizm który zaczoł działać poprzednie sie blokowały i filmik I kurna nie smiać sie on do brzegu wiosłuje Jak ktoś ma pytania to prosze zadać ale odpowiem i tak dopiero jutro jak sie wyśpie i zwyczajowo C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 nie smiać sie on do brzegu wiosłuje Po co się śmiać, jak ma parę, to niech szpachluje! toć to już druga w nocy eee tam... normalna pora dnia Mechanizm super, może tylko za szybki, chociaż nie wiem... Będzie jeszcze mechanizm wyrzucania torped? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 21 Lipca 2009 Autor Share Napisano 21 Lipca 2009 mechanizm był do próby podłaczony do aparatury z elco w modelu chce zastosować Lasera 6 i podłączyć pod pokrętło czyli to ja bede decydował o szybkości otwierania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 Bardzo fajnie to wszystko zmontowales.Bardzo fajnie sie to prezentuje ,jesli jeszcze wolniej bedzie sie otwieralo to naprawde rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lipca 2009 Share Napisano 21 Lipca 2009 W mordę Super model, aż dziwne, że dopiero teraz go zauważyłem. Tyle dodatków. Już nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądało w całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 22 Lipca 2009 Autor Share Napisano 22 Lipca 2009 Witam dziś tylko jedno bawiąc sie pokrywami używać trzeba było wiecej siły przy początkowej fazie otwierania w którymś momencie wpadłem na pomysła jak usunąć ten problem i tak do akcji wkracza gumka recepturka teraz siła zanikła prawie do minimum C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Lipca 2009 Autor Share Napisano 24 Lipca 2009 Guten Tag Dzis na tapete trafia działko pokładowe 2x20mm montowane na śródokręciu Działko jako ze model odbiega od standartu nie mogło sie też wyróżniać zostały wymienione lufy na toczone i nie przewidziane w modelu opcje czyli podnoszenie i opuszczanie luf a także możliwość obrotu samego działa w około osi pionowej Całość została następnie pomalowana a teraz fotki To dziś na tyle Güter C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Lipca 2009 Share Napisano 25 Lipca 2009 i nie przewidziane w modelu opcje czyli podnoszenie i opuszczanie luf a także możliwość obrotu samego działa w około osi pionowej Nie przypominam sobie abym specjalnie coś kombinował w swoim modelu aby działka były ruchome a też obracają sie we wszystkie strony Będziesz nanosił na działka jakieś ślady eksploatacji, czy zostawisz tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 bo pewnie nie sklejałeś jarzma górnego i masz wtykaną tylko do obrotu w osi pionowej a tak nie mogło by być w modelu pływającym bo podczas manewrów działo by sie rozpadło a co do brudzenia i śladów użytkowania tak bedą nanoszone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Lipca 2009 Autor Share Napisano 25 Lipca 2009 Witam dziś wykonane chłodzenie silników głównych wydrążyłem tunele pod pokrywami silników w orginale tez tędy jest zasysane powietrze więc nie mogłem zrobić nic innego, jak umieścić też w tym miejscu chwyty powietrza Zbudowałem fundament wentylatora i wkręciłem go na miejsce a teraz fotki C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam Pewnie lenie spicie jeszcze zamiast budować Ja natomiast pilnowałem forum by nie najechali go kosmici i grzebałem sobie przy pływadle Kilka dni rozmyślałem jak zrobić zwalnianie torped No i kurza stopa nie wymyśliłem a wnerwiony wysypałem na biurko wszystkie dyrdymały i zacząłem klecić Tak sie chyba najlepiej robi bez żadnych projektów po prostu totalne bezmózdże no i wyszło mi toto a zresztą oceńcie sami Najpierw wykonałem fundament pod serwo w te otworki w tubach będą wchodziły rygle by zablokować torpedy a tu już kompletne z ryglami ale jeszcze bez ciegieł \mechanizm pozwala na pojedyńcze zwalnianie torped To by było na tyle mam dość jest szósta rano wiec ide siem lekko kimnąć o 10 muszę wstać C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert822 Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Bardzo ciekawe rozwiazanie i pomyslowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 5 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2009 Dziś niewiele Przyszła apka wiec czas na regulacje No i wyszły problemy Problem pierwszy za krótki orczyk - wykonałem nowy z aluminium 2mm Problem drugi przekręcający sie popychacz - wyeliminowano przez wykonanie 2 podpór ślizgowych Teraz wszystko działa jak marzenie Całość jest sterowana pokrętłem w apce Laser6 C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Panowie mam pytanie prace nad torpedą idą pełna parą ale mam jeden wielki problem do rozwiazania A mianowicie co zrobić by sie torpeda załaczała w momencie zwolnienia to widok obecnego stanu torpedy C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 co zrobić by sie torpeda załaczała w momencie zwolnieniaPropozycje mam dwie:1. mechanizm zwalniający torpedę niech będzie jej włącznikiem. Jeśli nic mi się nie rzuciło na mózgownice i oczy, to każdą torpedę przytrzymuje w wyrzutni kołek przechodzący przez bok wyrzutni i dociskający torpedę. Jeśli w torpedzie w tym miejscu umieścisz jakiś przerywacz obwodu, np. ze sprężynujących blaszek, to dociskający torpedę kołek będzie podtrzymywał sprężynującą blaszkę włącznika, nie dając jej zamknąć obwodu i tym samym uruchomić silnika - coś takiego: ____\___ , a jak zwolnisz torpedę, to kołek chowa się w ściance wyrzutni, blaszka wraca na swoje miejsce (jest sprężynująca) i zamyka obwód - o tak: ________. 2. umieść z tyłu torpedy wystającą dźwigienkę-przełącznik (wystarczy, że będzie tylko trochę wystawała), a na końcu (czy raczej przedzie) wyrzutni jakąś płytkę/haczyk, który przesunie/obróci tę dźwigienkę w momencie opuszczania przez torpedę wyrzutni i zamknie obwód bateria-silnik. edit Zrobiłem "na szybko" szkic obu rozwiązań. Oczywiście, bardzo koślawy, ale chyba widać, o co chodzi. Te czarne poziome linie, to oczywiście korpus torpedy w wyrzutni, zielony badziew to odpowiednio kołek blokujący lub ten występ zwalniający... Ale mi się zrymowało Sory za te "niewiadomo-co" w tekście, starałem się "narysować" naprędce, o co mi chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 własnie też kombinuje nad propozycją numer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Dziękuje Piotr za przybycie do mojej speluny pełnej włochatych Gadów i pełzających robaków Dziś razem z naszym kolegą Piotr80 wykonaliśmy na świeżym powietrzu 2 próby Pierwsza to działające już na sto procent pokrywy I dwie próby siłowni za pierwszym razem trzymałem ja, a za drugim Piotr Ciąg modelu to grubo ponad 2-3 kilo C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Będzie radocha, jak będzie skończona łajba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 balrog - planujesz jakieś majestatyczne manewry swoimi RC ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Dziś została wykonana próba sterów zdjęcia C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 balrog - planujesz jakieś majestatyczne manewry swoimi RC ? ... o jakie manewry ci chodzi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 czy te stery mają się tak wychylac?? Znaczy się ten duży mniej, a małe bardziej?? Tak było w oryginale?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 11 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2009 czy te stery mają się tak wychylac?? Znaczy się ten duży mniej, a małe bardziej?? Tak było w oryginale?? jak było w orginale tego nie wiadomo więc mozna gdybać !! ja zrobiłem to tak by stery działały najefektywniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 11 Sierpnia 2009 Share Napisano 11 Sierpnia 2009 Spoko to było tylko pytanie lajkonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 Nie bede komentował wszystko zostało powiedziane w filmie Więc prosze z dźwiekiem C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi