BALROG Napisano 7 Lutego 2010 Autor Share Napisano 7 Lutego 2010 Oj jeszcze troszke półki nie rozpracuje bomb nie moge dalej ruszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 26 Maja 2010 Autor Share Napisano 26 Maja 2010 Dziś pokarze jeden mały element który sprawił mi dwa dni zabawy Firma italeri opracowała to tak zdjęcie zapożyczone od Tornado z modelwork po zabawie i dodaniu 20 elementów wyglada tak Dodałem skrzynki elektryczne, rurki kablowe,drążki do pokręteł, kable, tabliczki, elementy przed lornetką, dekle szkieł lornetki i kilka mniejszych elementów I na specjalne życzenie dla tych co nie wiedzą jak zrobić podział nadbudówki, by można było zdejmować bez uszkadzania małych elementów C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 NOOO... I to jest TO. Nawet nie wiesz, jak długo czekałem mucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 27 Maja 2010 Super, kolego, super.... W końcu coś się ruszyło w temacie Dla zdopingowania - kiedy następny UPDATE ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Witam i również zasiadam na widowni zwłaszcza,że mój S-100 czeka narazie doszły blaszki i czekamy na lufy. Mój jest 1/72.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 29 Maja 2010 Share Napisano 29 Maja 2010 Nie potrafie opisac słowami tego co dokonuje kolega BALROG. To juz jest mistrzostwo zrobic coś takiego, jeżeli sam rc ok, ale otwierane włazy torpedowe i obracane działka . Ja czegos takiego nie zrobiłbym nawet w 1/1000000 co ty robisz. Pozd:Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 (edytowane) No i model otrzymał podstawowe barwy i oznaczenia Podziękowania dla Piotra80 za użyczenie sprężarki ( spisała sie na medal ) A teraz fotki z dedykacją dla ArturaN Gapy i antylopy malowane za pomocą szablonów, wykonanych i wypalonych w firmie Drafmodel C.D.N Edytowane 30 Maja 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 30 Maja 2010 Share Napisano 30 Maja 2010 . Ja czegos takiego nie zrobiłbym nawet w 1/1000000 co ty robisz. Pozd:Arek17 Jeśli to by było 1/10000... byłby to model o ileś tam milionów mniejszy Ale tak poza to spoko model , widać mały zaciek na jednym zdjęciu od za dużej ilości farby pryśniętej z areografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 30 Maja 2010 Autor Share Napisano 30 Maja 2010 Ale tak poza to spoko model , widać mały zaciek na jednym zdjęciu od za dużej ilości farby pryśniętej z areografu. To nie zaciek tylko fałda powstała przy wyciaganiu z formy elementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 30 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 30 Maja 2010 Poczekam, aż go do końca umalujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Ta jednogroszówka jest przyklejona do rufy?? Bardzo przepiękny model. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Ta jednogroszówka jest przyklejona do rufy?? Bardzo przepiękny model. Gratulacje Dziękuje A jednogroszówka jest przyczepiona za pomocą Tack-it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Jak narazie jest Będziesz go brudził ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 31 Maja 2010 Autor Share Napisano 31 Maja 2010 Jak narazie jest Będziesz go brudził ? Tak ale najpierw przyjade do ciebie na nauki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 31 Maja 2010 Share Napisano 31 Maja 2010 Gapy i antylopy malowane za pomocą szablonówZajebioza! W pierwszej chwili po zobaczeniu zdjęć zastanawiałem się, czy są właśnie z szablonów, czy z kalek. Dorze, że malowane, bo woda ich nie ruszy. Resztę pokładów będziesz malował przy robieniu "końcowego" kamo? bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 Dziś kolejny IN-BOX Tym razem ponton który zastąpi pontony kwadratowe, bo te nie były na tej jednostce Z zestawu wykorzystam ponton z wyposażeniem i MP-40 który bedzie leżał przy mostku Załoga ląduje w szufladzie A w tym miejscu będzie na schnellu C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Dzisiejszy post patronują literki "P" i "B" Ale od początku Moje poszukiwania MG-15 które znajdą sie na bokach mostka, spełzły na niczym i wtedy z pomocą pojawił sie Piotr z firmy MASTER od którego są lufy i szablon z którego nasz kolega Bigtank odlał mi cały arsenał Dla obu panów wielkie dzięki i Piwko przy okazji A oto mały pokaz możliwości obu panów Piotra maleństwa Powstawanie formy u Bigtanka I Bigtanka maleństwa I razem :pice: C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zielnix Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Mocne. Nie mam pytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 Witam Dziś wykonałem ponton Sklejony poszpachlowany i wymalowany prezentuje sie tak Do mieszka dodałem wężyk Całość upcham do pontonu i przygotuje do zamontowania na schnellu a jutro biorę sie za MG-15 C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 No Comment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Wypierd, proszę kolegi, normalnie z przytupem W poprzednich tematach widziałem, że PiterCz potrafi na tokarce robić cuda, ale z tym "poglądowym" groszem, to normalnie wali po nerach . Zawodowe Jedynie mi coś tak krzywo widzi kolor tego pontonu i drewniana podłoga w nim - dla mnie jest ona za brązowa. Wydaje mi się, że powinna raczej przypominać kolorem pokład żaglowca (jasne drewno, słoje itp) lub być mocno ciemna, wpadająca w czarny - ale racze nie tak intensywnie brązowa... Takie jest moje zdanie, ale przyznam, że nie widziałem, jak takie pontony wyglądają na współczesnych, ani tym bardziej ówczesnych, jednostkach... Fajny arsenalik bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 Wykonałem następujące ustrojstwa Od nowa wykonane podpory (te z italeri były do bani) zamontowane anteny,dorobiony radionamiernik, oświetlenie z okablowaniem Podpory zaczołem od rozrysowania szablonu montażowego dla sprawniejszego lutowania i by wszystko było prosto ! tak to sie prezentuje Na tym zdjęciu widac już wklejone podpory RKMów a tu wykonane od nowa oświetlenie pozycyjne przednie + okablowanie C.D.N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Czerwca 2010 Super Moderator Share Napisano 26 Czerwca 2010 tak to sie prezentuje Ładnie się prezentuje Nie ma co do dodania więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Coś pięknego, kawał dobrej roboty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koks Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Zastanawia mnie czy widziałeś już tą relację. masa fotek i 30!! strom relacji z budowy. http://modelshipwrights.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=130092&page=29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi